Dünya Su Altı Konfederasyonu (Confederation Mondiale des Activites: CMAS) gözlemcileri nezdinde yapılan rekor denemesi, Kaş'ta gerçekleştirdi. 80 saniyede 81 metreye ulaşan 'Soluksuz Adam' lakaplı sporcu 2 dakika 32 saniye su altında kalarak, bu dalda belirlenen 80 metre barajını geçerek, CMAS kayıtlarına geçen ilk dünya rekorunu kırdı.

Serbest dalışın dünyada en yaygın branşlarından biri olan 'Paletsiz, Değişken Ağırlıklı Serbest Dalış' branşında, sporcunun sadece maske kullanarak ve beline bağladığı ağırlıkla kılavuz bir ip boyunca derin dalış yaparak derine indiği, hedefe ulaştıktan sonra üzerindeki ağırlığı bırakarak yine ip boyunca sadece kas gücüyle tekrar yukarı çıktığı belirtildi. 'Paletsiz, İp Destekli Serbest Dalış' dalında ise ağırlık kulanılmıyor.

İKİ GÜNDE İKİ DÜNYA REKORU

ODTÜ SAS sporcusu Devrim Cenk Ulusoy, iki günde iki dünya rekorunu elde etmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, dünkü rekor sırasında halk ozanı Neşet Ertaş'ın vefat haberini aldığını, bu yüzden rekorunun buruk bir sevinç yaşattığını kaydetti. Ulusoy şöyle devam etti:

"Bugünkü rekoru Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş'a adıyorum. Bu rekor kariyerimin 10'uncu dünya rekoru. Bugün elde ettiğimiz 'Paletsiz, Değişken Ağırlıklı Serbest Dalış' branşındaki rekor ile dünyada bu dalda kırılmış ilk dünya rekorunun sahibi oldum. Benim için çok özel bir gün bugün. Yıl içerisinde farklı branşlarda dünya rekoru denemelerim olacak ve Türkiye'nin adını tüm dünyaya duyurmak için elimden geleni yapacağım. Bana inanan, destekleyen herkese sonsuz teşekkürler."

Serbest dalışta 20'nin üzerinde Türkiye rekoru, 9 resmi dünya rekoru ve 2 resmi Avrupa rekoru bulunan Devrim Cenk Ulusoy'un aynı zamanda, 2 dünya şampiyonluğu, 1 Avrupa şampiyonluğu ve 1 dünya ikinciliği bulunuyor.