Kaza, sabah saatlerinde Zonguldak-Ankara Karayolu'nun 5'inci kilometresinde meydana geldi. Zonguldak'tan Çaycuma'ya giden 47 yaşındaki Murat Terzi yönetimindeki 67 ES 950 plakalı kömür yüklü kamyon, iddiaya göre hatalı sollama yapan otomobile çarpmamak için sürücüsünün direksiyonu kırması sonucu kontrolden çıkarak devrildi. Kamyonun kasasındaki kömür torbalarının bir bölümü, bu sırada karşıdan gelen 62 yaşındaki Muharrem Özmen yönetimindeki 67 NV 362 plakalı bir otomobilin ön tarafının üzerine düştü.

Kazada, otomobilde bulunan ve muayene için hastaneye gitmek üzere yola çıktığı öğrenilen kalp hastası 60 yaşındaki Halise Özmen, komşusu Suzan Demircan ve 2 yaşındaki Elif Demircan yaralandı. Yaralılar, ambulansla Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Kamyon sürücüsü ile birlikte kazadan yara almadan kurtulan otomobil sürücüsü Muharrem Özmen, kalp hastası olan eşini hastaneye götürürken kazanın meydana geldiğini söyledi. Kamyonun yolda zik zak yaparak ilerlediğini ve devrildiğini anlatan Özmen, "Ben yolun sağ tarafında durdum. Ancak kömür torbaları üzerimize geldi. Eşim, komşum ve bebeği yaralandı. Can kaybı olmaması tek teselli kaynağımız" dedi.

Kaza nedeniyle ulaşım bir süre tek şeritten kontrollü sağlanırken, kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.



GG(EE/AK)