Diyarbakır Valiliği'nden yapılan açıklamada, operasyonların 26 Mart'ta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde yapıldığı belirtilirken, operasyonla ilgili çarpıcı detaylara da yer verildi.

60 GÜN ÇALIŞAN KOMPRESÖR 1076 GÜN ÇALIŞMIŞ GÖSTERİLDİ

Açıklamada, Ulucami yapı topluluğu ve Mesudiye Medresesi'nin 2010-11-12 yılı onarım işi ihalesinde, harçla çatlakların doldurulması enjeksiyon işinin 60 günde tamamlandığı, fakat kompresöre 1076 gün 8 saat kesintisiz çalışmış gibi ücret ödendiği beilirtildi. Ayrıca bir kompresörün günde 8 saat çalışmasının mümkün olmadığı da ifade edildi. Yine kaplamada kullanılmak üzere 3 bin 847 kilo kurşun teslim edildiği, teslim edilen kurşunların kullanılmayarak kaplamanın yeni hazırlanan kurşunlarla yapıldığı ve verilen kurşunların nerede kullanıldığının belirtilmeyerek, kuruma iadesinin de yapılmadığının ortaya çıktığı kaldedildi.

KUŞ GÜBRESİNİ SÜPÜRGE İLE TEMİZLEDİLER, KAMYON PARASI ALDILAR

Yapılan açıklamada Ulu Cami'nin Hanefiler bölümü tavan arasındaki kuş gübresinin temizliği işi ile ilgili çarpıcı ifadeler ortaya çıktı. Polis yaptığı çalışmada, kuş gübresinin temizliğiyle ilgili çekilen fotoğraflarda 2-3 kişilik ekip tarafından temizliğin elektrik süpürgesi ile gerçekleştirildiğinin görüldüğü, ancak firmaya hak ediş sırasında 8-10 kamyon dolusu gübreye denk gelecek şekilde gübre temizliği yapıldığı gösterilerek ödeme yapıldığı belirtildi. Hz.Süleyman Camii ve müştemilatında yapılan çatlakların doldurulması işinde de yolsuzluk yapıldığı ifade edildi. Ayrıca camideki enjeksiyon işinin 6 günde tamamlandığı ancak kompresörün 362 gün çalışmış gibi gösterilerek ücret ödendiği ve resimlerin incelenmesinde çatlak doldurulmasında ve temizliğinde kompresörn kullanılmadığına da yer verildi.

SERBEST KALDILAR

Soruşturma kapsamında tüm ihale evraklarının incelenmesinde kurumda çalışan görevliler ve yüklenici firma marifeti ile devletin 4 milyon 419 bin 420 lira zarara uğratıldığı, gözaltına alınan 14 kişiden 3'ünün polis sorgusunun ardından 11'nin de çıkarıldığ mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı bildirildi. 


FA(GG/AK)