Sakarya'dan başlayan, Bilecik, Bozüyük, Kütahya, Keçiborlu ve Burdur üzerinden Çubukbeli'ni geçerek Antalya'ya uzanan D-650 Devlet Karayolu'nun ayırdığı Santral ve Fatih mahallelerinin arasına, Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından üst geçit yaptırıldı. Antalya'nın girişinde, gecekondu yerleşiminin en yoğun olduğu, yaklaşık 13 bin nüfusa sahip Santral ve Fatih mahalleleri arasındaki üst geçidin projesi Tabanlıoğlu Mimarlık tarafından hazırlandı. Üst geçidin 27 metrelik pilonu (kule biçiminde ayak) dikkat çekti.

Antalya'da soğuk bir havada gerçekleşen açılış törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın ve eşi Günseli Akaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mehmet Aktekin, genel sekreter yardımcıları, daire başkanları, Tabanlıoğlu Mimarlık Halkla İlişkiler ve İnsan Kaynakları Yöneticisi Özdem Gürsel, Kepezaltı Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, Fatih Mahallesi Muhtarı Yunus Yıldız, Santral Mahallesi Muhtarı Bahri Çetin ve mahalle sakinleri katıldı.

'ULUSLARARASI ÜNE SAHİP ÇOK ÖZEL BİR MİMAR YAPTI'

Törende bir konuşma yapan Başkan Akaydın, soğuk havaya göndermede bulunarak, "Zannediyorum bugün Türkiye'de açık alanda açılış yapan tek kamu yöneticisi benim, seyirciler de sizlersiniz" dedi. Kendisinin üst geçitler açısından "cimri bir belediye başkanı" olduğunu, ancak Fatih Üst Geçidi'nin ayrı ve özel olduğunu belirten Başkan Akaydın, "Uluslararası üne sahip çok özel bir mimar yaptı. Bugüne kadar yapılanlar içinde en güzeli. Üç tane engelli asansörü, 6 tane yürüyen merdiveni, granit taşlarla döşenmiş 27 metrelik bir pilonu, yani kule biçiminde ayağıyla açıkça Antalya'nın girişinde gece LED aydınlatmasıyla birlikte çok görkemli bir yapı" diye konuştu.

ANTALYA'NIN GİRİŞİNDE BOĞAZ KÖPRÜSÜ GİBİ GÖRÜNÜM

Fatih Üst Geçidi'nin 2 milyon 300 bin liraya mal olduğunu ve Büyükşehir Belediyesi'nin orta büyüklükte bir yatırımı olduğunu aktaran Akaydın, "Bu bölgede aynı zamanda 8.5 dönümlük alanda bir çevre düzenlemesi yapıldı, tarihi sarnıçlar ortaya çıkarıldı" dedi. Büyükşehir Belediyesi'nin bölgeye ilişkin yatırım programı içinde alt geçitler ve yeni yollar olduğunu da belirten Başkan Akaydın, "Burada can vermiş olan bütün vatandaşlarıma Allah'tan rahmet diliyorum. Antalya'nın girişinde adeta Boğaz Köprüsü gibi görünüm var artık" diye konuştu.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Fatih Üst Geçidi açılış töreninde konuşan muhtarlar ise iki mahalleyi ayrı düşüren karayolunun kendileri için tek anlamının, "ölüm yolu" olduğunu söyledi. Kepezaltı Mahalle Muhtarı Yusuf Küçükkaya, "Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı bu üst geçit, 'Artık bu yolda kimse ölmesin, gözyaşları son bulsun' demektir. Her sene 4-5 kişinin öldüğü bu yolda bundan sonra kimse ölmeyecek" dedi.

Konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın, eşi Günseli Akaydın, Genel Sekreter Aktekin, Fen İşleri Daire Başkanı Sebahat Çevik ve mahalle muhtarlarıyla birlikte açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından Başkan Akaydın üst geçitte incelemede bulundu.



EB(HA/CK)