“SÜRECE İMRALI CANİSİ KARAR VERİYOR"


Meclis'ten geçen 'Büyükşehir Yasası‘na ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bahçeli, “Büyükşehir yasası adı altında PKK’nın taleplerine karşılık veren çalışmayı iktidar partisi getirdi. AKP ve BDP ve büyük ölçüde CHP’nin desteği ile yasa Cumhurbaşkanı'na gönderildi. Biz Cumhurbaşkanı'na yasanın geri iade edilmesinin hayırlı olacağını belirttik. Gönderirse ülkemiz için iyi olur. Göndermezse Cumhurbaşkanı da ortak olur. Bir süreç başladı. Sürecin nereye kadar gideceğine İmralı canisi karar veriyor. İmrali canisinin de dur diyeceği yer de siyasi bağımsızlık olur" dedi.


“TÜRK MİLLETİ VE MHP İZİN VERMEZ"


Valilerinde halk tarafından seçilmesi yönündeki tartışmalara tepki gösteren Bahçeli, “Valilerin halk tarafından seçilmesi önce federal yapıya, sonra bağımsız Kürdistan’a gider. Buna da Türk Milleti ve MHP izin vermez. MHP henüz son sözünü söylemedi" diye konuştu.


“BAŞBAKANIN SÖZLERİNİN CİDDİ ALINACAK TARAFI YOK"


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 'Silah bırakan teröriste yurtdışında yaşayabilir' sözlerinin hatırlatılması üzerine Bahçeli, “Yurtiçinde gerçekleştirilen ihanetin üstünü örtmek için söylenen sözler. Ciddi alınacak hiçbir tarafı yok. Başbakan ne zaman yurtdışına çıksa bir şeyler söylüyor. Alışkanlık haline getirdi“ diye konuştu.


“BAŞBAKAN KERKÜK İLE İLGİLENSE İYİ OLUR"


Irak’ta yaşanan karışıklık konusunda “MHP’nin haklı olduğu ortaya çıktı" diye konuşan MHP lideri Bahçeli, “Başbakan Gazze ile uğraşmaya devam etsin ama biraz da Kerkük ile ilgilense iyi olur" diye tepki gösterdi.


“YAZIKLAR OLSUN"


Bahçeli, ‘Terörist Başı Abdullah Öcalan’ın Ergenekon davasında gizli tanık olduğu’ yönündeki iddiaların sorulması üzerine ise “Ne söyleyeyim buna ben. Türkiye’nin ne hale geldiğinin işareti. Yazıklar olsun" diye konuştu.


“AÇLIK GREVİ MODA HALİNE GELEBİLİR"


Dünya Ehli Beyt Vakfı Genel Başkanı Fermani Altun’un, ‘Tekke ve Zaviyeler Kanunu'nun kaldırılması gerektiğini' aksi halde Türkiye genelinde açlık grevine gidebilecekleri yönündeki açıklamasını değerlendiren Bahçeli, “Açlık grevlerinden sonuç alınıyorsa herkes bu yolu deneyebilir. Bu bir moda haline gelebilir. Ama zamanla bu da unutulur" dedi.


“AYDINLAR İLÇESİNİN İSMİNİN DEĞİŞTİRİLMESİ TEKLİFİ"


AK Parti bazı milletvekillerinin Siirt’in Aydınlar ilçesinin adının “Tillo" olarak değiştirilmesi için kanun teklifi hazırlamasına sert tepki gösteren Bahçeli, “Türkiye’nin bölünmesi için çizilen tablonun bir parçası. İktidara geldiğimiz yapılan bu tür değişikliklerin hepsini iptal edeceğiz" ifadelerini kullandı.

(BB)