Turgutreis Belediyesi tarafından bu yıl 5'incisi düzenlenen Turgutreis Deve Güreşleri'ne ilgi büyük oldu. Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan ve Turgutreis Belediye Başkanı CHP'li Mehmet Dinçberk ile aralarında az sayıda yabancı turistin de bulunduğu yaklaşık 6 bin kişinin izlediği güreşler, Bahçelievler Arenası'nda yapıldı. Güreşlere genç kızların ve kadınların ilgisi de büyük oldu.

MİNİK FERAYE DEVESİ İLE

Havanın güneşli ve güzel olması nedeniyle festival havasında geçen güreşlere, Ortakent- Yahşi Beldesi'nde turizmci olan babası 32 yaşındaki Ali Akgün ile 'Büyük İskender' adlı devesinin ipinden çekerek getiren 3 yaşındaki Feraye Akgün damgasını vurdu. Güreşi kazanan devesi ile hatıra fotoğrafı da çektiren minik Feraye'nin heyecanı görenleri şaşkına çevirdi.

Güreşlerde azgın develeri 40 hakem ve urgancı zaptetmekte büyük güçlük çekti. Bazı develeri ayırmaya çalışan hakemler yerlerde sürüklendi. Turgutreis Belediyesi'nde çalışan hakem Mehmet Bağcı'nın bacağı devenin basması sonucu kırıldı. Bağcı'yı görüntülemeye çalışan gazeteciler sahanın dışına çıkarıldı. Bacağı kırılan Bağcı, sahanın ortasında 112 ekipleri tarafından ilk müdahalesi yapıldıktan sonra ambulansla Bodrum Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Güreşlerden elde edilen yaklaşık 60 bin liranın, Turgutreis Belediyespor yararına kullanılacağını belirten ve 'Beyoğlu' adlı devesini de güreştiren Belediye Başkanı Dinçberk, "Güreşlere olan ilgi bizleri çok mutlu etti" dedi.