Aydın bölgesi 2012-2013 sezonu deve güreşlerinin 3'üncüsü Kuyucak İlçesi Kurtuluş Beldesi'nde bugün yapıldı. 7 bine yakın deve güreşi meraklısının izlediği geleneksel Deve Güreşi Şenlikleri'ne Ege, Marmara ve Akdeniz bölgelerinden 130 pehlivan deve getirildi. Kurtuluş Belde Belediye Başkanı AK Parti'li Mehmet Güler'in ev sahipliğinde yapılan güreşleri Kuyucak Kaymakamı Alp Arslan, çevre ilçe ve belde belediye başkanları ile çok sayıda davetli de izledi.

Güreşlerden elde edilen gelirin beldenin içme suyu sorunlarına çözüm ve belediye hizmetleri için kullanılacağını ifade eden Başkan Güler, "Bu yıl 7'ncisini düzenlediğimiz Kurtuluş Deve güreşlerini güzel bir ortam, güzel bir havada yapmaktan dolayı mutluyuz. Bu yılki güreş organizasyonumuzun geliri beldemizin içme suyu alt yapısında, belediyemizin hizmetlerinde kullanılacak. Ormanla iç içe olan beldemizde güreş arenamızda bu doğal güzellikten de yararlanılıyor. Hava durumundan dolayı çevredeki güreşler iptal edilirken, beldemizde güreşlerin yapılması bizleri mutlu etti" dedi.

RÜZGAR PROTOKOL ÇADIRINI UÇURDU

Modern deve güreşi arenası olarak bilinen Kurtuluş Arenası'nda güreşen develerin kıran kırana mücadelesini izlemek üzere protokol tribününde yer alan kaymakam ve belediye başkanları, biranda esen sert rüzgarın azizliğine uğradı. Rüzgar nedeniyle protokol tribünü başta olmak üzere çok sayıda büyük şemsiye ve çadır uçtu. Protokol tribününün ise demir profilleri sert rüzgarın etkisiyle kırılınca büyük tehlike atlatıldı. Protokol tribününün yan tarafındaki şemsiye ile üstte bulunan çadır profilleri kırılarak kaymakam ve belediye başkanlarının üzerine düştü. Şans eseri, durumu fark eden belediye başkanları direkleri tutarak olası bir yaralanmaya engel oldu. Kısa sürede tahliye edilen protokol bölümü, kırılan direklerin ve uçan çadırın kaldırılmasının ardından üstü açık olarak yeniden kullanıma açıldı.



MG(AÖ/SS)