Alanya'da bu sabah saatlerinde başlayan ve hızı 70 kilometreyi aşan lodos nedeniyle bazı tarım alanları ve ağaçlar zarar gördü. Lodos nedeniyle kıyı boyunda dalga yüksekliği 3 metre dolayında olurken falezler ile Damlataş Plajı'nın Alanya Kalesi ile buluştuğu kayalarda 4 metreyi aşan dev dalgalar oluştu. Yazın turist akınına uğrayan plajlar lodos, aralıklı yağan yağmur ve dev dalgalar nedeniyle boş kaldı. Devasa dalgaları gören bazı vatandaşlar kıyıdan manzarayı izlerken, turistler ise dalgaların yakınına kadar giderek, hem dalgaların, hem birbirlerinin fotoğrafını çekti.

Almanya'dan tatile gelen Ukrayna vatandaşı Viktor Pauçenko, Alanya'da 4 mevsimin bir arada yaşandığını, rüzgarın ardından dalgaların oluştuğunu, peşinden güneş açtığını, Alanya'nın mutlaka görülmesi gereken bir kent olduğunu vurguladı.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, Alanya ve çevresinde akşam saatlerinden itibaren yağış olmayacağı ve Perşembe günü itibariyle tekrar yağışlı havanın etkili olacağını bildirdi. Yetkililer, akşam saatlerinden itibaren rüzgarın hızı ve dalga yüksekliğinde düşüş görüleceğini, sıcaklığın gün içerisinde 18, gece ise 8 derece olacağını kaydetti.