Bursa’nın kol böreğini dünyaya tanıtmak isteyen Hasan Acar, 2 Haziran’daki rekor denemesi için hazırlıklarını sürdürürken, hafta sonu Bursa’yı ziyaret eden Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile de görüşerek onay aldı. Hasan Acar, ülkemizde fast-food tüketiminin giderek arttığını belirterek, "Bundan oldukça rahatsızlık duyuyorum. Oysa ki kol böreği bizim milli yiyeceklerimizden bir tanesi. Hem daha lezzetli, hem de daha sağlıklı" dedi.

'HEDEF 2023 METRELİK BÖREK'

Görüşme sırasında Başbakan Erdoğan’ı da rekor denemesine davet eden Hasan Acar, Başbakan Erdoğan’ın böreğin 2023 metre olacağını duyunca şaşırdığını belirterek, böreğin yapımıyla ilgili bilgi aldığını da söyledi.

Böreğin neden 2023 metre uzunlukta olduğunu da anlatan Bursalı börek ustası Hasan Acar, "Başbakanımız hedef 2023 dedi. Biz de kendi kulvarımızda hedefimizi 2023 olarak belirledik ve böreğimizi Cumhuriyetimizin 100'üncü yılı olan 2 bin 23 metre yapmaya karar verdik. Bursa’nın kebabı ve kestanesi kadar kol böreği de özeldir. Kol böreğinin de en güzelini biz yaparız ve bunu dünyaya duyuracağız" diye konuştu.

Hasan Acar, rekor denemesinin kendilerine 250 bin TL'ye mal olacağını ve sponsor  desteği beklediklerini de belirtti.

PİŞİRİLİP HALKA DAĞITILACAK

Bu rekor denemesi için 6 yıldır çalıştıklarını anlatan Hasan Acar, dev böreğin 250 kişilik bir ekip tarafından hazırlanacağını ve aynı yerde pişirilerek halka dağıtılacağını kaydetti. Böreğin yapımında 650 kilogram un, 350 litre yağ, 45 kilogram tuz ve 900 kilogram peynir kullanılacağını belirten Hasan Acar, rekor denemesinin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı AK Parti’li Recep Altepe’nin de desteği ile Merinos Kültür Merkezi'nde yapılacağını sözlerine ekledi.



NG(FK/COŞ)