BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, Eskişehir Ticaret Odası (ETO) yemekhanesinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Mustafa Destici konuşmasında BBP'nin kadrosunu zenginleştirdiğini, Türkiye'yi yönetmeye hazır bir parti olduğunu söyledi. Sadece siyasi bir parti olmadıklarını kaydeden Destici, "Sadece seçimlere girip, çıkmak için kurulmuş, seçim sonuçlarına göre kendisini endeksleyen bir siyasi hareket değiliz. Bizim bir fikrimiz, misyonumuz, bir ideolojimiz, bir duruşumuz, bir davamız var. Biz buna uygun hareket ediyoruz. Buna uygun hareket ettiğimiz sürece de biz görevimizi ifa etmiş oluruz" dedi.

"Elbette ki seçim sonuçları bizim için önemlidir. Elbette ki TBMM'de çok geniş bir grup olarak yer almak istiyoruz. Türkiye'yi yönetmek istiyoruz. Elbette ki yerel yönetimlerde çok başarılı sonuçlar alarak belediyecilik anlayışımızı Türkiye'ye göstermek istiyoruz" diyen Destici, şunları kaydetti:

"Milliyetçi, maneviyatçı ve demokrat çizgimizi devam ettireceğiz. Biz siyaseti ülke ve memleket meselelerini, millet meselelerini gömleğin birinci düğmesi olarak gören bir anlayışın temsilcileriyiz. Bu doğru iliklendiği zaman diğer işlerin de doğru olacağını düşünüyoruz. Türkiye'de bugün birçok problemin, meselenin hatta tamamına yakınının siyasetten ve siyasetçilerden kaynaklandığını veya siyasetçilerin var olan problemleri çözmediğini hep birlikte görüyoruz."

TERÖRLE MÜCADELE EDİLİYOR GİBİ GÖSTERİLDİ

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 1980'li yıllarda birçok örgüt kapatılırken, 1978 yılında kurulan PKK'nın başının ezilmediğini söyledi. Bunun hesabının sorulması gerektiğini ifade eden Destici şöyle konuştu:

"Türkiye'nin mutlaka bu terör belasından kurtulması gerekir. 27 yıldır iktidar olan partiler hiçbir çözüm getirememişlerdir. Terörle mücadele ediliyormuş gibi gösterilmiştir. Ama 20 yıla bakıp incelediğinizde terörle mücadele edilmediğini görüyorsunuz. Bunun belli başlı 5-6 parametresi var. Bunların hiçbirisi yerine getirilmemiş. Birincisi, sivil-askeri işbirliği sağlanmamış, istihbarat birimlerimizin birbirini 27 yıldır atlatması sonucu bu başarısızlığın arkasında bu vardır. MİT'te yapılan bu sorgu çağrısı bunu gün gibi ortaya koydu. Eğitimli bir ekip oluşturamamışsın. Finans kaynakları ile mücadele edecek bir ekip oluşturamamışsın. Bölge halkını yanına alamamışsın. Uluslararası desteğine karşı bir strateji geliştirememişsin. Terör konusu çözülmediği takdirde Türkiye'nin problemleri bitmez."



KA(EK/CK)