'DESTİCİ: AK PARTİ BİZE BİR TEKLİF SUNARSA HİÇ DÜŞÜNMEDEN RET CEVABI GİDER' başlıklı haber, kaynağından yapılan düzeltme nediniyle yeniden geçildi. Aşağıdaki haberin dikkate alınması ricasıyla. DHA

------------


YENİDEN



Hasan BOZBEY/ORHANGAZİ (Bursa), - BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Bursa'nın Orhangazi İlçesi’nde gazetecilerin sorusu üzerine, "Büyük Birlik Partisi, sadece seçimlere girip çıkmak için kurulmuş ya da seçim sonuçlarına göre kendisini endeksleyen bir siyasi parti değildir. BBP bir fikrin, misyonun takipçisidir” dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, dün akşam Orhangazi’ye gelerek kısa zaman önce babası Şahin Pehlivan’ı kaybeden Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden okul arkadaşı ve AK Parti Belediye Meclisi Üyesi Hakkı Pehlivan’a başsağlığı ziyaretinde bulundu. Hakkı Pehlivan’ın okul arkadaşı olduğunu ve merhum Şahin Pehlivan’ın cenazesine katılamadığı için Orhangazi’ye geldiğini söyleyen Destici, Pehlivan ailesine taziye dileklerini sundu.

Destici, taziye ziyaretinin ardından partililerle Yepyedi Kafe’de bir araya geldi. Gündeme ilişkin açıklamalarda bulunan Destici, AK Parti ile HAS Parti arasındaki temasları değerlendirerek ülke için hayırlısı olmasını istediğini söyledi.

BBP Genel Başkanı Destici, Ak Parti ile birleşme konusundaki bir soruya ise, "Büyük Birlik Partisi, sadece seçimlere girip çıkmak için kurulmuş ya da seçim sonuçlarına göre kendisini endeksleyen bir siyasi parti değildir. BBP bir fikrin, misyonun takipçisidir. Biz fikrimizle, misyonumuzla milletin muktedir iktidarını gerçekleştirmek için yolumuza devam ediyoruz. Kaldı ki, BBP olarak Türkiye'nin selameti, bağımsızlığı için başta Başbakan olmak üzere, diğer siyasi parti liderlerini de ziyaret ederek terör, kalkınma ve diğer ülke konuları için fikir alışverişinde bulunduk. Ve onlara partinin bu konudaki plan- projelerimizi, çözüm yollarımızı sunduk. Ve de MHP dahil bölücü olmayan diğer siyasi partilerle işbirliği yapacağımızı her kulvarda aktarmış olduk" dedi.

Destici, son günlerde yaşanan terör olaylarına da değindi. Destici, "Bizim öncelikli maddemiz terör bu ülkenin tek gündem maddesi odur. Terör bitmediği sürece ne iç ne dış borç biter, ne de yolsuzluk usulsüzlük biter. Bu ülke tam bağımsız hale gelmesi için terör bitmesi gerekiyor. Siyasi temaslar veya gündem değiştirici olayların terör olaylarını kapatmaz" diye konuştu.



HB(FK/BT)