BBP Lideri Mustafa Destici, bugün Balıkesir Görev ve Terör Mağdurları Dayanışma Derneği'ni ziyaret edip, şehit annelerinin elini öptü, sorun ve isteklerini dinledi. Dernek binasında basın toplantısı düzenleyen Destici, TBMM'de temsil edilen siyasi partilere seslenirken, "İktidar partisinin, ana muhalefet partisinin terör örgütünü, teröre dışarıdan destek verenleri, bunların siyasi uzantılarını bırakıp, birbirlerini suçlamasını ve karalamasını anlamakta güçlük çekiyorum. Artık birbirinizle uğraşmayı bırakın. Birlik olun, birbirinizle uğraşmak için harcadığınız enerjiyi PKK'ya karşı harcayın, onların kalemşörlerine karşı harcayın, onları dışarıdan destekleyen devletlere karşı harcayın. Bu millet size herşeyi vermiş. O zaman millet için siyaset üretin. Bırakın partinizi, şahsınızı bırakın partiyi devlet elden gidiyor, ülke elden gidiyor. Millet parçalanıyor. Bunu görmüyor musunuz? Bu kadar aymazlık içinde olunur mu? Milletin birbirine girmesini, birbiriyle çatışmasını mı bekliyorlar? Buna mı zemin hazırlanıyor?" diye konuştu.

"BİR UZANTILARA BİR DE VATANDAŞA BAK"

Dernek Başkanı Mustafa Tetik, BDP'li milletvekilleri ile eli silahlı PKK'lı teröristlerin buluşmasını ve kucaklaşmasını hatırlattı. Tetik, "Bu milletvekillerinin dokunulmazlığı neden kaldırılmıyor? Bunların dokunulmazlığının kaldırılması için daha ne gerekiyor?" diye konuştu.

BBP Genel Başkanı Destici bu sözler üzerine, "Güya bu Meclis'in milletvekili bir mitingde çıkıp, 'Burası Kürdistan olacak, biz bunu göreceğiz' diyor. Bunu devletin, milletin varlığına, bütünlüğüne yemin etmiş bir milletvekili söylüyor. bir diğeri çıkıyor. 'Özerklik yetmez tam bağımsızlık istiyoruz' diyor. Bunların siyasi uzantıları böyle. Ama vatandaşa bak. Uludere'de vatandaşlar devrilen araca koşup askerlerimizi kurtarmaya çalıştı. Millette ayrılık gayrılık yok, Türk-Kürt yok" ifadelerini kullandı.

"ABD VE İSRAİL OLDUĞU SÜRECE PKK KAZANIR"

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, son terör olaylarında Suriye parmağı olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine de şunları söyledi:

"Suriye başından beri PKK'yı desteklemiş, eğitim vermiş bir devlet. Biz şu anda Suriye ile savaş halindeyiz. Bu açık ve net. Fiili bir savaş olmasa da diplomatik bir savaş var. Hem Suriye'nin hem Irak hükümetinin hem de İran'ın mutlaka etkisi vardır. Ancak büyük oyun kurucular ABD, İsrail, Almanya, İngiltere ve Fransa'dır. Türkiye'nin ABD ile Suriye konusunda beş maddelik bir taslak üzerinde anlaştığını, bunlardan birinin de El Kaide ve PKK ile mücadele olduğunu okudum ama bundan bir şey çıkmaz. Bugüne kadar Türkiye'yi aldatan, Türkiye'yi teröre mahkum eden, Çekiç Güç ile PKK'yı güçlendiren, istihbaratlarıyla PKK'yı yaşatan Amerika ve İsrail'dir. Türkiye ABD ve İsrail'le PKK'ya karşı ortak mücadele ettiği sürece PKK kazanacaktır ve Türkiye terörle yaşayacaktır."

ŞEHİT EVİNE ZİYARET

BBP Lideri Mustafa Destici, ziyaretin ardından Savaştepe İlçesi’ne geçerek, Hakkari Şemdinli'deki çatışmada şehit düşen piyade Uzman Çavuş İsmail Zengin'in ailesini ziyaret edip, başsağlığı diledi.