MHP Antalya Teşkilatı'nı ziyaret eden Müsavat Dervişoğlu, MHP İl Başkanı Osman Çetin, il yönetim kurulu üyeleri ve partililerin yer aldığı basın toplantısı düzenledi. Kongre ve kurultayların parti içindeki dinamizmi artıran ve partinin başarısına katkı sağlayan özellikleri olduğunu dile getiren Dervişoğlu, "Bu yönüyle baktığımızda Antalya teşkilatımızın bu süreçten doğru yararlanma kabiliyeti sergileyecek bir yeterlilik, bir dinamizm içerisinde olduğunu görmekten de memnunum" diye konuştu. Uzun zamandır MHP'de görev yaptığını aktaran Dervişoğlu, "Türkiye'nin karşı karşıya bulunduğu büyük problemler karşısında milletin MHP'yi bir umut kapısı olarak telakki etme arzusuna ve dava arkadaşlarımın heyecanına şahit olduğum için bu yolculuğa çıktım" dedi.

BU YARIŞ AKP VE ERDOĞAN'A KARŞI

MHP içerisinde genel başkan adayları olarak birbirleriyle yarışmadıklarını vurgulayan Müsavat Dervişoğlu, "MHP'de genel başkanlığa talip olan insanlar MHP'nin iktidarının MHP'lilerden daha çok Türk milleti için gerekli olduğunu bilen insanlardır. Parti içerisinde bu hizmet yarışının bir iç rekabet olarak algılanması arzusunda değiliz. MHP'de bu hizmet yarışı esas itibariyle Tayyip Erdoğan ve AKP'ye karşı verilecek olan iktidar yarışının birinci adımı ve aşamasıdır. Dolayısıyla benim şahsen diğer genel başkan adayları ve muhterem genel başkan ile bir rekabetim söz konusu değildir. Delege arkadaşlarımız teveccüh gösterir, millet de destek verirse MHP genel başkanlığıyla birlikte başbakanlığa talip olmak üzere bu yolculuğu başlattığımı bilmenizi istiyorum" ifadelerini kullandı.

MHP İKTİDARA TALİP BİR GÖRÜNTÜ SERGİLEMİYOR


4 Kasım'da gerçekleştirilecek kurultayda tartışılanın MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve onun saygınlığının olmadığını, MHP'nin Türk milleti nezdinde beklentiye cevap veremeyen hali olduğuna dikkati çeken Müsavat Dervişoğlu, "Millet MHP'yi bu zor günlerden çıkışta bir umut ve medet kapısı olarak görüyor. Ama MHP hem liderlik müessesesi hem de partinin kendi kurumsal kimliği itibariyle iktidara talip bir görüntü sergileyemiyor. Dolayısıyla MHP'nin genel başkanının tartışılmayan saygınlığı MHP'nin Türk milleti nezdinde başarısızlığı ve siyaseten yetersizliği gibi algılanıyor. Sadece MHP'lilerin değil Türk milletinin de ortak tavrı budur; Sayın Devlet Bahçeli'nin devlet adamı kimliği ve saygınlığı. Hem Türk milleti biliyor hem de dava arkadaşlarım kendi aralarında konuşuyor, MHP siyaseten etkisiz ve yetersiz görünüyor. Etkisiz ve yetersiz görünen bir siyasi kurumun iktidara talip olma iradesi sergileyecek gibi bir görüntü vermesi de mümkün değil. Ben MHP genel başkanlığına MHP'nin etkisiz ve başarısız görüntüsünü değiştirmek için aday oluyorum. Yoksa sayın genel başkanımız benim hem hocam, yaklaşık 35 yıllık hukukum olan bir ağabeyim ve töre gereği de babam durumundadır" dedi.

MHP Genel Başkan adayı Müsavat Dervişoğlu, basın toplantısının ardından partililerle bir süre sohbet etti.