KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Vali Aydın Nezih Doğan'ı ziyaretinin ardından Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek'i makamında ziyaret etti. Eroğlu, belediye binası önünde Mehter Takımı'nın marşlarıyla karşılandı. KKTC halkının, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin güvencesinde, huzur ve güven içinde varlığını sürdürdüğünü vurgulayan Eroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Barış içinde yaşamımızı sürdürmekteyiz. Bizde eksik olan bir anlaşmadır. Anlaşma sadece bizim arzumuzla gerçekleşmez ve gerçekleşemez. Karşı tarafın yani Rumların da bir anlaşma arzusu ortaya koymaları gerekir ki, bir anlaşmaya varabilelim. Dünya bizim anlaşma istediğimizi gördüğü halde bu gerçeği kabullenmekte zorlanıyor. Bugüne kadar ortaya çıkan bir çok anlaşmaları Rumların reddetmiş olmasına rağmen, Rumların uzlaşmazlığını da kabul edip dünyaya muhalif ilan edemiyor.''

'SUÇLU TARAF RUMLAR, AMBARGOLAR ALTINDA BİZ''

Dünyanın Kıbrıs konusunda çifte standart uyguladığını ifade eden Eroğlu, ''Suçlu taraf Rumlar, ambargolar altında biz. İşte dünyanın adaleti diyebileceğimiz bir tablo ile karşı karşıyayız. Dünya maalesef bize çifte standart uygulamaktadır. Bu noktada imdadımıza anavatan Türkiye yetişmektedir. Anadoluda ki insanlarımız yetişmektedir. Biz bugün değişik vesilelerle bir çok şehirleri dolaşarak, Anadolu halkının Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkına olan sevgisini gören bir kişiyim. O bakımdan anavatandaki kardeşlerime minnet duygularımı iletmek istiyorum" diye konuştu.

Ziyaret sırasında Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Eroğlu'na çini işlemeli Mevlevi sikkesi ve Mevlana'nın Mesnevisi'ni hediye etti.



MKY,HD(İA/AAA)