KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın tarafından onuruna düzenlenen kahvaltıya katıldı. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Mustafa Akaydın'ın '7 Mehmet Restoran'da onuruna verdiği kahvaltıya kaldığı otelden yürüyerek gelen KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nun ön kapı yerine arkadan gireceği öğrenilince, restoran çalışanları arka girişin bulunduğu zemini aceleyle yıkadı. Cumhurbaşkanı Eroğlu, tam kurumayan zeminde yürürken ayağı kaydı. Sendeleyen Eroğlu'nun düşmesini, yanındakiler engel oldu. Derviş Eroğlu daha sonra kahvaltının verildiği restorana giriş yaptı. Burada konuşma yapan KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, belediye başkanı Mustafa Akaydın'ı çalışmalarından dolayı övdü. Doktor olan Akaydın ile meslektaş olduklarını anlatan Derviş Eroğlu, "Biz siyasetin içindeyiz 1966 yılından beri. Ama meslektaşız, ikimiz de doktoruz. O öğretim görevliliğini tercih etmiş, biz bir devlet hastanesini tercih etmişiz. Sonra siyaset bizi buluşturdu. O bakımdan 'tıbbiyeden herşey çıkar, ara sıra da doktor çıkar' derler ya biz herhalde onlardanız" diye konuştu.

ANLAŞMA HABERLERİ 1 NİSAN ŞAKASI

Cumhurbaşkanlığı döneminde Kıbrıs Rum Kesimi ile anlaşma sağlayabilmek için uğraştıklarını ve iki yıldan beri yürütülmekte olan müzakerelerde bir sonuca ulaşamadıklarını aktaran KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, şöyle dedi:

"Kıbrıs'ta anlamlı, kalıcı bir anlaşmaya varabilmek için görüş ve uğraşlarımızı sürdürdük. Olumlu sonuç aldığımızı söyleyemem. Ama sonuç almaya geldiğimizi belirtmek isterim. Bugün Kıbrıs'ta bazı gazetelerde 'Kıbrıs'ta bir anlaşma oldu' diye haberler çıkmıştır. Tahmin ederim bu bir 1 Nisan şakasıydı. Çünkü öyle bir anlaşma olmuş değildir. Temennimiz anlaşmayı gerçekleştirmek. Onun için 2 yıldan beri görüşmeleri sürdürüyoruz, ama 50 yılı aşkın bir süredir de Kıbrıs'ta bir anlaşma olacak düşüncesiyle müzakereler sürdürülmektedir."

DÜNYA RUM TARAFININ UZLAŞMAZLIĞINI GÖRMELİ

Kıbrıs'ta bugüne kadar Rum tarafının uzlaşmazlığı nedeniyle bir anlaşmaya varılamadığını vurgulayan Derviş Eroğlu, dünyanın artık bu gerçeği görmesi ve uzlaşmazlığı kabullenmesi, ona göre bir tavır içerisine girmesi gerektiğini anlatırken şöyle konuştu:

"Bugün anavatan Türkiye'nin yanımızda olduğunu gördük. Anadolu halkının Kıbrıs Türk halkının haklı mücadelesine desteğinin devam ettiğini görmekten son derece memnunuz. Dün Kamu-Sen'in başkanlar toplantısına katılmıştım, orada Kıbrıs'la ilgili bir konferans ve o konferansa katılanların heyecanını, sevgisini görmekten son derece memnun oldum."

"EROĞLU'NU AĞIRLAMAKTAN BÜYÜK ONUR DUYDUK"

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ise KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu'nu Antalya'da ağırlamaktan büyük bir onur duyduğunu belirterek, "Meslektaş olmamızın verdiği hoş bir sohbet ortamı yakaladık. Aynı zamanda engin siyasi deneyimlerini paylaşma fırsatı bulduk. Sık sık Antalya'da görmek isteriz. Zaten gözle görülebilir bir vatan toprağı Kıbrıs bizim için" dedi. Başkan Akaydın KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'na Antalya'yı temsilen çeşitli hediyeler verdi.

KIBRIS ŞEHİTLER PARKI'NI ZİYARET ETTİ

KKTC Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu, kahvaltı ardından Muratpaşa Belediyesi tarafından yaptırılan Kıbrıs Türk Şehitler Parkı'nı ziyaret etti. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Akaydın ile Muratpaşa Belediye Başkanı CHP'li Süleyman Evcilmen'in eşlik ettiği KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu, Kıbrıs Türk Şehitler Anıtı'na çelenk koydu. Girne Kapısı Anıtı önünde de şeref defterini imzalayan Cumhurbaşkanı Eroğlu, daha sonra oteline geçerek dinlenmeye çekildi.



ÖÖ(HA/İD)