Dersim Belediyesi 'Güz Etkinlikleri' kapsamında müzisyenler Mikail Aslan ve Cemil Qoçgiri ile 'Tembur Atölyesi' yaptı. 

Atölyenin ardından Seyit Rıza Meydanı'nda atölye katılımcıları ve yürütücüler Mikail Aslan ve Cemil Qoçgiri tarafından verilmek istenen konser engellendi. Gerekçe olarak Dersim-Erzincan sınırında çıkan çatışmadan dolayı hayatını kaybeden asker cenazesi ve pandemi gösterildi.

Konuya yönelik bir açıklama yapan Mainz Alevi Toplumu Yönetim Kurulu, " Şehrimiz Mainz`in kültür bahçesine sayısız katkı sunan, Dersim ve Qocgiri`nin kültür elçileri olan sevgili Mikail Aslan ve Cemil Qoçgiri yalnız değillerdir." ifadesine yer verdi.

İşte o açıklama:

"Kamuoyuna açıklamamızdır!

Dersim Belediyesinin organize ettiği, Seyit Rıza meydanında halka açık yapılacak olan Mikail Aslan ve Cemil Qoçgiri dinletisi, Valilik kararı ile polis tarafından engellenmiştir.

Türkülerimizi, Klamlarımızı engelleyemezsiniz!

Şehrimiz Mainz`in kültür bahçesine sayısız katkı sunan, Dersim ve Qocgiri`nin kültür elçileri olan sevgili Mikail Aslan ve Cemil Qoçgiri yalnız değillerdir.

Türkiye halklarını yoksulluk ve mutsuzluğa boğan, kendinden olmayan herkesi susturmak için, dünyada eşi benzeri görülmemiş zulüm politikaları uygulayan AKP-MHP iktidarını uyarıyoruz;

Bizim türkülerimiz, deyişlerimiz, klamlarimiz yasaklarla susturulamayacak kadar güçlüdür. Kültürümüz gücünü;

Derisi yüzülüp çarmıha gerilirken; "Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam" diyen Seyyid Nesimi`den..

Dar ağacında " Dönen dönsün ben dönmezem yolumdan" diyen Pir Sultan Abdal'dan...

Almanya'dan Türkiye'ye giden esrar sınırda ele geçirildi Almanya'dan Türkiye'ye giden esrar sınırda ele geçirildi

Madımakta yakılan Muhlis Akarsu'lardan..Nesimi Çimen`lerden alıyor.

Bu güç, "on dört bin yıl gezip" oluşturduğumuz büyük akarsuyun gücüdür. Sizin baskı ve yasaklarınız, bu akarsuyu engellemeye yetmeyecektir.

Sanatçılarımız, sevgili Mikail Aslan ve Cemil Qocgiri`ye uygulanan engellemeyi protesto ediyor ve tüm demokrasi güçlerini, bu yasaklamayı protesto etmeye çağırıyoruz."