Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, Cizer'de dün gece çarşaflı bir kişinin uzun namlulu silahlı saldırısına uğrayan ve 1 kişini yaralandığı dershaneyi ziyaret ederek olay hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından açıklama yapan Vali Özkan, fakir ailelerin çocuklarının gittiği eğitim kurumlarına yapılan saldırıyı şiddetle kınadığını belirterek, şöyle dedi:

"Daha önce de eğitim kurumlarımıza yönelik bir saldırı olmuştu. O zamanda ifade ettiğimiz gibi terör, kaos ve siyaha bürünmüş şahıslar hep beraber hareket ederler. Bu saldırı sadece o kuruma değil Cizre İlçesi'ndeki çocuklara ve Cizre'nin kültürüne yöneliktir. Bildiğimiz gibi bu topraklar eskiden beri hem ilim açısından hem irfan açısından eğitim açısından sürekli örnek gösterilen yerler. Bu kurumlarda Cizre'nin tarihi misyonunu, tarih kültürünü marifetini açığa çıkaran hizmet eden kurumlardır. Ve tabi ki terörün hedefi olacaklardır. Biz halkımızla, Şırnaklılarla, Cizrelilerle eğitime aşık insanlarla el birliğiyle bu eğitime yönelik talebimiz bu tür bir karanlığı defnedilecektir."

Vali Özkan, Cizreli çocukların eğitim başarılarının karanlık güç odaklarını rahatsız ettiğini de ifade ederek, "Cizre'deki sivil toplum kuruluşlarının bu tür saldırılara tepki göstermesi gerekiyor. Fail ve faillerin yakalanması için çalışmalar sürüyor" dedi.

Rİ(GG/ESM)