Artvin doğumlu olan evli ve 2 çocuk babası Osman Bekaroğlu, 1977'de PTT İl Müdürlüğü'ne memur olarak atanarak Zonguldak'a yerleşti. 1996'dan itibaren görev yaptığı Türk Telekom İl Müdürlüğü'nden 2006'da Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü'ne geçiş yapan Bekaroğlu, İdari ve Mali İşler Şubesi'nde uzman olarak çalışmaya devam ediyor. İlerlemiş yaşına rağmen 3 yıl önce Bülent Ecevit Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Muhasebe Bölümü'nü bitiren ve şu anda da Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi 3'üncü sınıfta öğrenimini sürdüren Bekaroğlu, kentin sorunlarıyla da yakından ilgileniyor.

Daha önce Türk Spastik Çocuklar Derneği Şubesi İkinci Başkanı, Halk Oyunları Sergileme Araştırma Derneği, Zonguldak Telekomspor ve Tüm Memurlar Derneği'nde yönetim kurulu üyesi olarak görev yapan Bekaroğlu, Zonguldak Musiki Cemiyeti'nde üye, bazı dergi ve gazetelerde de temsilci olarak görev yaptı. Şu anda başkanı olduğu Artvin İli Sosyal Dayanışma Derneği'nin yanında Tüketici Hakları Derneği, Zonguldak Ticaret Lisesi Mezunları Derneği, Halk Evleri ve ADD Zonguldak Şubesi'nde yönetim kurulu üyesi olan Bekaroğlu, Zonguldak Platformu, Kent Konseyi ve Dünya Artvinliler Derneği'ne de üye.

Kültürel ve sosyal hayatın içinde bulunarak kentin sorunlarının çözümü yolunda çaba harcadığını belirten Bekaroğlu, "Kentin sorunlarının çözümü için taşın altına elimi koyuyorum. Ayrıca Zonguldak halkını seviyorum. Halk ile bütünleşmek açısından bir şeyler yapmaya çalışıyorum. Memur olduğumdan siyasetle ilgilenemiyorum. Bunun için de dernekler aracılığıyla topluma faydalı olmaya çalışıyorum. Bu gönül işi. Yaşım elverdiği sürece de topluma hizmeti sürdürmek istiyorum" diye konuştu.



DS(EE/AK)