Dünya Posta birliği (UPU) Tarafından düzenlenen 41'inci Uluslar arası mektup yazma yarışmasında  Suvermez İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Cömert, dünyanın en hızlı 100 metre atleti Usain Bolt’a yazdığı mektupla Türkiye üçüncüsü oldu.

Mustafa Cömert’e ödülünü vermek üzere Suvermez Kültür Merkezi’nde tören düzenlendi. Törene, Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, PTT Nevşehir Başmüdürü Suat Gümüş, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir ile Suvermez İlköğretim Okulu idarecileri, öğretmen ve öğrencileri katıldı. Törende konuşan PTT Nevşehir Başmüdürü Suat Gümüş, 1969 Tokyo Kongresi ile ortaya konan 'Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması'nın 1972 yılından itibaren yapılmaya başlandığını, ülkemizde 1983 yılından bu yana yapıldığını anlattı.

UPU (Dünya Posta Birliği) ile UNESCO tarafından her yıl düzenlenen yarışma amacının, mektup yazma alışkanlığını ve uluslararası dostlukları pekiştirmek olduğunu belirten Gümüş; şöyle konuştu:

"Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından her yıl düzenlenen mektup yazma yarışması, bu yıl da Uluslararası düzeyde yapılacak olup, '41'inci Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması' için; 'Hayranı olduğun bir atlet veya sporcuya, olimpiyat oyunlarının senin için ne anlam ifade ettiğini anlatan bir mektup yaz' konusu seçilmiştir. Dünya Posta Birliği Uluslararası Bürosuna gönderilecek mektup, Ankara Valiliği İl Milli Eğitim Müdürlüğü, PTT Uluslararası İlişkiler Dairesi Başkanlığı ve PTT Eğitim Dairesi Başkanlığı yetkililerinden oluşan bir Komisyon tarafından seçilmiştir. 41. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışmasına Türkiye genelinde 404 okul, 517 öğrenci ve 517 mektup ile katılmıştır. Beldemizden katılan Mustafa Cömert ise yarışmada Usain Bolt’a yazdığı mektupla Türkiye üçüncüsü olarak önemli bir başarı kazanmıştır."

Mektubunu okumak üzere kürsüye çıkan Mustafa Cömert, bir süre okuduktan sonra heyecanlandığını ve devam edemeyeceğini söyledi. Bunun üzerine Kaymakam Mithat Can Kutluca, " Omuzlarını dik tut, nefes al, bir yudum su iç, heyecanın yatışır" diye taktik verdi. Ancak, Mustafa yine konuşamadı. Mektubun devamını PTT Nevşehir Başmüdürü okudu. Konuşmaların sonunda Derinkuyu Kaymakamı Mithat Can Kutluca, PTT Nevşehir Başmüdürü Suat Gümüş, Suvermez Belediye Başkanı Yaşar Özdemir tarafından Türkiye üçüncüsü olduğu için PTT Genel Müdürlüğü tarafından verilen 1750 TL, pul koleksiyonu ve plaket ödülleri verildi.



AK(OE/İD)