Derik Devlet Hastanesi yolu güzergahında devriye görevini yürüten polis aracına PKK'lı teröristler tarafından mayınlı tuzak kuruldu. Teröristler yola döşenen mayını bugün saat 14.30 sıralarında polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Tahrip cü yeksek olan mayının infalak etmesi sonucu araçta bulunan 3 polis yaralandı. Birinin durumunun ağır olduğu belirtilen yaralı polisler ambulanslarla Kızıltepe Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Derik'te saldırıyı gerçekleştiren teröristleri etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı. İlçenin tüm giriş ve çıkışları tutulurken, güvenlik önlemleri de üst seviyeye çıkarıldı.

AMBULANS UÇAK İSTENDİ

Mardin Valisi Turhan Ayvaz, yaralı 3 polisin Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tadavi altına alındığını belirterek, durumu ağır olan yaralı polis için Sağlık Bakanlığı'ndan ambulans uçak istendiğini söyledi.

Derik'teki mayınlı saldırının ardından, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nün telsiz talimatıyla tüm birimler saldırılara karşı duyarlı olmaları konusunda uyarıldı. Anonsta, meydana gelebilecek olaylarda ve şüpheli durumlarda dikkatli davranmaları istenerek, uzun namlulu silahların her an kullanılabilecek hale getirmeleri ve görevlilerden çelik yelek giymeleri istendi. Şüpheli durumlarda ve yapılan ihbarlara müdahalede öncelikli zırhlı araçlarla, daha sonra da ikinci bir araçla gidilmesi uyarısı yapılarak, bu talimatlara gece gündüz uyulması, talimatın da il merkezi ve ilçelerdeki emniyet müdürlüklerine bildirilmesi istendi.



NG,EK(GG/COŞ)