Son Nokta Dergisi'nin imtiyaz sahibi Uğur Yeryırtan, geçen çarşamba günü saat 16.00 sıralarında, iddiaya göre, "Derginize ilan vermek istiyoruz. Fiyatları görüşelim" denilerek, Akçay Caddesi'ndeki bir oto-yıkamacıya çağrıldı. Bunun üzerine gittiği oto yıkamacıda çalıştığı ileri sürülen 3 kişinin yumruk ve sopalı saldırısınra uğrayan Yeryırtan, hastanelik oldu. Başına darbe alan ve sağ kolu iki yerinden kırılan Yeryırtan, Edremit Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Tedaviye alınan Yeryırtan'a '30 gün iş göremez' raporu verildi.

Yeryırtan'ın şikayeti üzerine polis, Y.Y. (44), F.Y. (38) ve A.İ.'yi (37) gözaltına aldı. Üç şüpheli polisteki ifadelerinde Yeryırtan'ı daha önce birkaç kez otomobilini yıkatıp, para vermediği için dövdüklerini ileri sürdü. Polisteki, işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen 3 şüpheli, çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

GAZETECİLER CEMİYETİ'NDEN AÇIKLAMA

Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti, Yeryırtan'a yapılan saldırıyı kınadı. Balıkesir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ramazan Demir, Edremit'te son günlerde gelişen yerel basın organları ve çalışanları arasındaki kavgalara da dikkat çekti. Cemiyet Başkanı Demir, kamuoyunu aydınlatma ve bilgilendirme adına görev yaptıkları bilincini zaman zaman unutarak, kişisel kavgalarını yayın organları aracılığıyla yürüten çevrelerin kullandığı üslubu sağduyulu her birey gibi camia olarak kendilerinin de benimsemediklerini ifade etti. Demir, basın özgürlüğünün farklı algılanıp kişisel egoların tatmini yönünde değerlendirilmesi, kişi ve kurumların küçük düşürülmesi, aşağılanması, iftira atılması, hedef gösterilmesi, tehdit ve şantaj aracı olarak kullanılmasını, gazetecilik mesleği ve etiğiyle bağdaştırmanın mümkün olmadığını söyledi.

Edremit'te, gazetecilik etiğini yok sayan yayın sahiplerini kaygıyla izlediklerini de ifade den Demir, "Gazeteciliğin iftira ve çamur atma, tehdit ve şantaj yapma, kişileri hedef gösterme mesleği olmadığını hatırlamak istiyoruz" dedi.



AE(AÖ/SS)