Karaçoban'a 3 kilometre uzaklıktaki Haflenk Çayının kenarına dün giden Vedat Alagöz ile arkadaşı 12 yaşındaki Muhammed Çoşkun serinlemek için suya girdi. Yüzme bilmedikleri belirtilen iki arkadaş bir anda derinleşen suya gömüldü. Çığlıklar üzerine çevredeki vatandaşlar hemen suya atladı ve suyun yüzünde bir süre kalmayı başaran Vedat Alagöz'ü kıyıya çıkardı. Kısa sürede gözden kaybolan Muhammet Çoşkun'un ise cesedine ulaşıldı. Vedat Alagöz bir otomobille Karaçoban Devlet Hastanesi'ne götürüldü.

JANDARMADAN HELİKOPTER İSTENDİ

Sağlık ekibinin bilgi vermesi üzerine Erzurum İl Kriz Merkezi, 112'den ambulans helikopter istedi. Ancak Sağlık Bakanlığı'na ait ambulans helikopterin görevli olarak Trabzon'a gitmesi nedeniyle Bölge Jandarma Komutanlığı ile iletişim kuruldu. Ağrı'da görevli olan bir Skorsky helikopter Karaçoban'a giderek, Devlet Hastanesi'nden aldığı Vedat Alagöz'ü  Erzurum'a getirdi. Helikopterdan kara ambulansına alınan Vedat Alagöz, Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Vedat Alagöz, doktorların müdahalesi ile hayata tutundu.

Oğlunun yaşadığı haberini alan 4 çocuk babası Tevfik Alagöz, "Allah askerimize, devletimize zeval vermesin. Oğlumun kurtarılması için emeğe geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.



Tİ(KS/COŞ)