Önceki gece, Gölyaka'nın Hacıyakup Köyü'nde meydana gelen olayda, Alper Şekar yönetimindeki otomobil, sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yaklaşık 10 metre yükseklikten Aksu Deresi'ne uçtu. Göksu Özcan, Göksel Özcan, Engin Sağlam ve Kadir Yavuz suya gömülen otomobilden çıkarak canlarını kurtardı. Otomobil iş makinesiyle sudan çıkarılırken, Alper Şekar araçtan çıkmadı.

Kar sularının erimesi sonucu yükselen Aksu Deresi'nde Sakarya Sivil Savunma Arama ve Kurtarma Birliği, Düzce İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri botlarla suda arama çalışmalarına devam ederken, jandarma, polis ve vatandaşlar ise dere boyunca kıyıda arama çalışmalarına katılıyor. 2 gündür devam eden arama çalışmalarına rağmen suda kaybolan Alper Şekar bulunamadı. Alper Şekar'ın bir sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında ise arkadaşları yorumlarıyla üzüntülerini dile getirdi.

Alper Şekar'ın babası Yaşar Şekar umudunu kaybetmediğini belirterek, "Oğlumun bulunmasını umutla bekliyorum. Allah'tan umut kesilmez, inşallah bulunacak" dedi.

Çalışmaların 2 gündür devam ettiğini söyleyen Gölyaka Kaymakamı Mehmet Ali Özkan ise, "Gerek dere içinde, gerek kıyı boyunca arama çalışmaları devam ediyor. Bugün Sakarya ekipleri de katıldı. Ekiplerimiz güçlendi. İnşallah sonuç alırız. Her ihtimali değerlendiriyoruz. Cumayeri rafting tesislerine inme ihtimali olabileceğini düşünerek rafting botları ile o bölgede de arama yapıyoruz" diye konuştu.



HK(MÇ/AAA)