Gökçebey Cumhuriyet İlköğretim Okulu 6'ncı sınıf öğrencisi Doğukan İnam, geçen çarşamba günü öğle tatilinde arkadaşlarıyla okul önünde futbol oynamaya başladı. Maç sırasında top, okulun önünden geçen Agusto Deresi'ne düştü. Topu almak için dereye giren Doğukan İnam, akıntıya kapılarak sürüklenmeye başladı. Yaklaşık 1200 metre sürüklenen İnam, derenin Çay Mahallesi Gençlik Caddesi Mevkii'nde çevredekiler tarafından kurtarılarak Gökçebey Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hastanede yapılan müdahale ile duran kalbi çalıştırılan İnam, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Yolda kalbi ikinci kez duran İnam, ambulansta uygulanan elektro şok ile yeniden yaşama döndürüldü. İnam, acil serviste yapılan müdahale ardından yoğun bakım ünitesine alındı. Yaşam savaşı veren İnam'ın beyin ölümü dün akşam gerçekleşti.

Doktorlar, 18 yaşında Mert adında bir çocukları daha olan 39 yaşındaki Melike ve 40 yaşındaki Erdoğan İnam çiftiyle görüşerek, Doğukan'ın organlarını bağışlamalarını istedi. Görüşmeler sonunda ev kadını Melike ile özel bir şirkette şoför olarak çalışan Erdoğan İnam, çocuklarının organlarını bağışlama kararı aldı.

Doğukan'ın akciğerinin İstanbul Yeditepe Üniversitesi Tıp Fakültesi, karaciğerinin Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi, böbreklerinin Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi, kalbinin de Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde organ bekleyen hastalara nakledileceği belirtildi. Doğukan'ın organlarının bugün gün içinde hastanede yapılacak operasyonla alınarak götürüleceği belirtildi.



DS(EE/İD)