Zağnospaşa İlköğretim Okulu 5'nci sınıf öğrencisi Süleymanhan Kiraz, dün okul çıkışında annesi Havva Kiraz'dan harçlık istedi. Kiraz, daha sonra sınıf arkadaşları Şerafettin Sezer, Mehmet Aybars Güven ve Enes Ayaz ile buluşup, Balıkesir'e 14 kilometre mesafedeki Ovaköy'e gitti. Dört arkadaş, burada serinlemek için Güzelsu Deresi'ne girdi. Arkadaşlarından uzaklaşan Kiraz, bir süre sonra suya batıp çıkmaya başladı ve bağırarak arkadaşlarından yardım istedi. Ancak arkadaşlarının çabası yetersiz kalınca Kiraz suya gömüldü. Arkadaşlarının haber vermesi üzerine gelen köylüler, çocuğun cesedini sudan çıkardı. Jandarmanın olay yerindeki incelemesinin ardından Kiraz'ın cesedi Bursa Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi. Burada yapılan otopside Kiraz'ın suda boğularak, yaşamını yitirdiği belirlendi.

ÖĞRETMENLER VE ARKADAŞLARI CENAZEDE

Kiraz için bugün ailesini yaşadığı Gündoğan Mahallesi'ndeki, 66 Evler Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi. Törene Balıkesir Milli Eğitim Müdür Yardımcısı İbrahim Binay, Şube Müdürü Mürşit Canbulat, Zağnospaşa İlköğretim Okulu Müdürü Salih Yaşar Özsoy, talihsiz öğrencinin sınıf öğretmeni Habibe Gümüş ve sınıf arkadaşları katılarak, Havva-Selim Kiraz çiftine başsağlığı diledi. Kılınan namazın ardından çocuğun canezesi Başçeşme Mezarlığı'na götürülüp, toprağa verildi.

Süleymanhan'ın olay günü birlikte dereye girdiği arkadaşlarından Şerafettin Sezer  cenazede olayı anlattı. Sezer, "Dere taşlıydı. Süleymanhan, 'Kumlu tarafa gidelim' dedi. Oraya gidince bir anda boğuluverdi. İleride iki köylü oturuyordu. Yardım istedik ama kurtaramadık" dedi.

SON HATIRA ÖĞRETMENİNE

Cenazede öğretmeni Habibe Gümüş, Süleymanhan'la ilgili son anısını şöyle anlattı:

"Süleymanhan çok zeki, atılgan, sporcu bir çocuktu. Arkadaşları çok severdi. Dün, sosyal bilgiler yazılısı yaptım. Sonra performans ödevlerine baktım. Süleyman'ın ödevini çok beğendim. 'Süleyman bu ödev çok güzel olmuş. Bu ödevi bana verir misin, ben hatıra olarak saklayım' dedim. O da 'Tabii öğretmenim ne olacak, sizin olsun' dedi. 37 yıllık öğretmenlik hayatımda ilk kez bir öğrencimin ödevini saklamak istemiştim. Bu bana son hatırası oldu."

Süleymanhan'ın, 2 ablasının bulunduğu, ailenin tek erkek çocuğu olduğu belirtildi.



CY(AÖ/COŞ)