Olay dün öğle saatlerinde, Eskipazar'a bağlı Salmanlar Köyü'nde meydana geldi. Söbüçimen Köyü'nde vekil imamlık yapan İbrahim Aydemir, köyde cuma namazını kılacak cemaat olmadığı için Muharrem Kapukıran ile birlikte yürüyerek 2 kilometre uzaklıktaki Sallar Köyü'ndeki camiye gitti. Cuma namazını kıldıktan sonra köy odasında yemek yiyen İbrahim Aydemir ile Muharrem Kapukıran, daha sonra kendi köylerine doğru yola çıktı.

KÖPRÜ SU ALTINDA KALDI

Karların erimesiyle suların yükseldiği Susuz Deresi'ndeki köprü suyla kaplandı. Bunun üzerine İbrahim Aydemir, iddiaya göre paçalarını sıvayıp ayakkabılarını eline alarak beton köprüden geçmeye çalıştı. Bu sırada akıntıya kapılan Aydemir, dereye düştü. İbrahim Aydemir'in akıntıya kapıldığını gören Muharrem Kapukıran hemen Salmanlar Köyü'ne geri dönenerek muhtara haber verdi. Muhtar Mehmet Başdemir'in ihbarı üzerine jandarma ve İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ekipleri olay yerine geldi.

3 SAAT SONRA CESEDİ BULUNDU

Yaklaşık 3 saat süren çalışma sonucu İbrahim Aydemir'in cesedi dereden çıkarıldı. Ceset otopsi için Ankara Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Jandarma olayla ilgili soruşturma başlattı.



BD(MÇ/AK)