Dün, ezeli rekabetin 40’ıncı buluşmasında, Karşıyaka ile Göztepe, Atatürk Stadyumu’nda karşılaşmış maçı 3500'ü Göztepeli 20 bin seyirci izlemişti. Maç Cihan Yılmaz’ın, 12’inci dakikada attığı kafa golüyle Karşıyaka’nın galibiyetiyle sona ermişti. Geniş güvenlik önlemlerinin alındığı maç öncesi, polislere taş attıkları belirlenen 12 taraftar gözaltına alınırken, karşılaşmanın sona ermesiyle Göztepe taraftarları, bulundukları kale arkası tribünündeki koltukları söküp ateşe vermişti.

Maçın ardından, tribünlerde bulunan Spor Asayiş Bürosu’nun sivil polisleri ve güvenlik kameralarının tespitleri sonucu, koltukları söken ve ateşe veren taraftar da gözaltına alındı. Maçın bitiminin üzerinden saatler geçmesi ve yeni günle birlikte, stadyumdaki utanç tablosu ortaya çıktı. Stadyum görevlilerinin yaptığı tespitler sonucu, 1600’ü Göztepe taraftarların bulunduğu kale arkası, Karşıyaka taraftarlarının bulunduğu 516’sı açık, 193’ü kapalı olmak üzere tribünlerde toplam 2 bin 309 koltuğun kullanılamaz hale geldiği saptandı. Koltuk başına 20 lira olmak üzere yaklaşık 46 bin liralık masraf, her iki kulübe de fatura edildi.

EVRAK ÜZERİNDEN İŞLEM

Maçın ardından polis tarafından gözaltına alınan 82 taraftardan 81’iyle ilgili savcılığın talimatıyla, Sporda Şiddetin Önlenmesine Dair Kanununa muhalefet suçlamasıyla işlem yapılıp serbest bırakılacağı belirtildi. Bir sanığın ise, polise mukavemet suçlamasıyla adliyeye sevkedileceği vurgulandı.

Bu arada iki takımın durumu gözlemci raporuna göre Profesyoner Futbol Disiplin Kurulu’nda da görüşülecek. Rapora göre iki takıma da ayrıca para ve saha kapatma cezaları da gelebilir.