Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardından Kadıköy Adliyesi’ne götürülen 48 şüpheli, tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Saha içi olaylara karıştığı iddia edilen 16 şüpheli mahkeme sorgularının ardından serbest bırakıldı. Yoğurtçu Parkı'nda ve benzin istasyonunda çıkan olaylara karıştığı iddia edilen 32 şüphelinin ise 31'i mahkeme sorgularının ardından serbest bırakıldı. Şüphelilerden Tunahan İ. ise benzin istasyonunda polis aracına molotofkokteyli attığı iddiasıyla tutuklanarak Maltepe Açık Ceza İnfaz Kurumu'na götürüldü. Tunahan İ.'nin bir yakını mahkemenin tutuklama kararına tepki gösterdi.

Serbest kalan taraftaralar adliye çıkışında kendilerinin bekleyen yakınları ile kucaklaştı. Taraftarlar adliye önünde Fenerbahçe lehine tezehürat yaptı. Serbest kalan Saadettin Alper adliye çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Alper, taraftarları bu duruma getirenleri kınadığını belirterek şunları söyledi:

"Bizi sosyal patlama durumuna getiren bütün yöneticiler suçlu. Biz kendi takımımızı alkışladık. O kupa orada verilmeyebilirdi. Herkes sonradan bu kupayı başka yerde alabilirdi. Bütün olay Galatasaray'ın nispet yaparcasına sahaya inmesinden sonra meydana geldi. Ben de sahaya gidip emniyet müdürüne, oradaki amire sadece 'Lütfen buraya bütün herkes inecek ve ihfal olacak' dedim. Sahaya birşey atmadım".

GÖ (TT) (FOTOĞRAF)