Spor Toto Süper Lig'de oynanan Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi öncesi iki kulüp taraftarları arasında kavga çıktı. Kurşunlu Caddesi üzerinde bulunan bir restoranda yemekte olan Fenerbahçeli taraftarlar ile cadde üzerinde toplu olarak yürüyen Beşiktaşlı taraftarlar arasında önce sözlü tartışma yaşandı. Ellerinde bira şişeleri bulunan iki klubün taraftarları ardından sopa, taş, sandalye, şişe ve tabaklar ile birbirlerine saldırdı. İki grubu yatıştırmak isteyen güvenlik güçlerinden bir polis memuru kollarından tutularak yerlerde sürüklendi. Grubun arasından sıyrılan polis memuru, olası bir yaralanmadan son anda kurtuldu. İki grup arasındaki kavgadan bir işyeri de nasibini aldı. İşyerinin camları ile mutfak eşyaları kullanılmaz hale gelirken, 2 bin TL tutarında zarar oluştu.

Kent merkezinde olası bir kavga olmaması nedeniyle güvenlik tedbirleri üst seviyeye çıkartılırken, işyerine zarar verenlerin kimliliğinin belirlenmesi için MOBESE görüntüleri incelemeye alındı. Olayın şokunu üzerinden atamayan Humaye Osmanova isimli işyeri sahibi, "İki Fenerbahçeli yemek yiyordu. Beşiktaşlılar dükkanın içerisine girerek çocuklara saldırdılar. Bende içerideydim. Sonra polise vurmaya başladılar. Eşyalarımı kırıp dağıttılar. Bunu kim ödeyecek. Ben mi ödemek zorundayım" diyerek isyan etti.

Öte yandan, Muğla Valiliği'nin bulunduğu Cumhuriyet Meydanı'nda da iki taraftar grubu arasında kavga çıktı. Yüzlerini atkılarla kapatan taraftarlar birbirlerini taş yağmurunu tuttu. Polis ekipleri taraftar gruplarının önünü keserek olayları yatıştırdı.

CA(KÖ/SSA) (FOTOĞRAF)