Silivri’de diş hekimliği yapan 36 yaşındaki Cemil Metin, Van’da meydana gelen depremin ardından evinden battaniye ve nevresimleri kolilere koyarak bölgeye gönderdi. Van’a ulaşan kamyondan yardım kolisini alarak evine giden ve isminin açıklanmasını istemeyen bir depremzede, paketi açtığında 5 bin lirayı görerek iade etti. Geçen ocak ayında yanlışlıkla gönderdiği parayı geri alan diş hekimi Cemil Metin, 298 sayfalık ‘Ahiretin Kesin İspatı’ adlı kitabını tamamladı ve ücretsiz olarak dağıtmaya başladı.

PARAYI İADE EDEN DEPREMZEDEYE 500 KİTAP

Yanlışlıkla gönderdiği parayı kitabını bastırmak için ayırdığını anlatan Cemil Metin şunları söyledi:

“Depremzedelere yardım için gönderdiğim koliler arasında kitabım için ayırdığım parada vardı. Oradaki depremzede parayı görünce iade etti. Bende geri gelen parayla yazımını bitirdiği kitabı bastırdım. İlk olarak memleketim Malkara’da Cuma namazının ardından ücretsiz olarak dağıtmaya başladım. Bundan sonra da 10 bin adet bastırdığım kitabımı tüm Trakya’da ücretsiz olarak dağıtacağım. Bu kitabımı 6 ay sürede yazdım. Yine kaleme aldığım ve 10 ay içerisinde çıkaracağım kitabım için çalışmalara başladım. O baskımı da ücretsiz olarak dağıtmayı planlıyorum”

Kitaplardan 500 adedini Van’a gönderdiğini kaydeden Metin, “Bana parayı iade eden depremzedeye 500 adet kitap gönderdim, onların da okumasını istedim” diye konuştu.



MY(LK/AK)