Van'da meydana gelen ve büyük yıkıma neden olan Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından Memur-Sen Üyeleri için Kurubaş bölgesinde yaptırılan bin 58 konutun teslim edilmesi için çalışmalar hızlandırıldı. Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay'ın da talimatıyla tamamlanması istenen konutlar, yüklenici firma tarafından birçok eksikle hak sahiplerine teslim edildi. Büyük umutlarla evlerine yerleşen depremzedeler, özellikle su ve ısınma problemi giderilmeyince isyan etti. Bugün bir araya gelen TOKİ sakinleri, Başbakan Erdoğan'dan yardım istedi.

ELLERİNDE BOŞ BİDONLARLA YÜRÜDÜLER

Ellerindeki boş bidonlarla slogan atarak yürüyen yaklaşık 150 kişi adına konuşan Eğitim-Bir-Sen Yönetim Kurulu Üyesi Naci Dündar, TOKİ'deki sorunların çözümü için kendilerine verilen sözlerin tutulmasını istedi. Dündar şunları söyledi:

"Memur-Sen TOKİ'nin bütün sorunları bir an önce giderilmeli. Oradaki insanların mağduriyeti sona erdirilmelidir. Çünkü hiçbir vicdan, kış ortasında soğuğa mahkum edilen insanların vebalini taşıyamaz. Ağır hasarlara, travmalara yol açmış Van depreminin umudu olan TOKİ'de hala sular akmıyor, kaloriferler yanmıyor. Daireler hala inşaat halinde. Başbakan Erdoğan'a sesleniyoruz. Doğrudan makamınıza bağlı bulunan bir kuruluşun yol açtığı bu mağduriyeti bir an önce sona erdirmek için bir emriniz yeterli olacaktır. Bu sorunu ancak siz çözebilirsiniz. Sorunumuz çözülmezse bir sonraki eylemimiz Ankara'da olacak."

Daha sonra TOKİ irtibat bürosuna kadar yürüyen eylemciler, olaysız dağıldı.



OB(FK/COŞ)