Merkez üssü Sivrice İlçesi olan ve can kaybı olmayan 2007 yılındaki deprem ardından 265 kişiye ait evlerin ağır hasarlı olduğu tespit edildi. Depremde evleri hasar görenler için Elazığ Merkez Zafran Mahallesi'nde TOKİ tarafından yapılan 260 konutun yapımı tamamlandı. Konutların çekilecek kura ve teslimi için Ahmet Aytar Kapalı Spor Salonu'nda bugün yapılan törene Elazığ Valisi Muammer Erol, Vali Şardımcısı Ercan Çiçek, İl Afet Müdürü Ramazan Bulut, 1'nci Noter Katibi Turgut Pürmüzlü ile depremzede aileler katıldı. Kura çekilişinde konuşan İl Afet Müdürü Ramazan Bulut, evleri ağır hasarlı olarak tespit edilenlere TOKİ tarafından yapılan evlerin '2+1' olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bilindiği üzere 2007 yılında ilimiz sivrice ilçesinde meydana gelen deprem nedeniyle evleriniz ağır hasarlı olarak tespit edilmiş ve hak sahibi kabul edilmişsiniz. Hak sahibi olarak sizler yer seçim çalışmaları esnasında afet konutunuzun Elazığ merkezde TOKİ tarafından yapılması talebinde bulunmuşsunuz. Devletimizin büyük katkılarıyla Elazığ merkez Zafran Mahallesi'nde yapılan afet konutları '2+1', 85 metrekare ve 9 bloktan ibarettir. 4 blok 30 daire, 5 blok ise 28 dairedir. Toplam 260 adet daire yapılmış ve ikamete hazır hale gelmiştir. 265 adet hak sahibi aile kuraya tabii tutulacaktır. 5 aile kura dışı kalacaktır. Kura dışı kalacak ailelerin hak sahipliği devam edecektir. İptal edilmesi gibi bir husus söz konusu değildir." 

Konuşmaların ardından ilk kurayı Vali Muammer Erol çekti. Vali Erol’un çektiği kurada Tepecik Köyü'nden Ayten Tamer adlı kadın ev sahibi oldu. Tamer, çok mutlu olduğunu ifade ederek, yetkililere teşekkür etti.



ŞG(GG/İD)