YYÜ Senato Salonu’nda basın toplantısı yapan Rektör Prof.Dr. Peyami Battal, deprem felaketlerinden sonra öğrencilerin barınma ve harç ücreti ödeme sorunu çektiğini söyledi. Harç ücreti ile ilgili sorunun çözümü konusunda bakanlık düzeyinde çalışmalarının devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Battal, şunları söyledi:

"Daha önce de basın yoluyla duyurduğumuz gibi harç kredisi ile ilgili olarak biz işin takipçisiyiz. Mevzuat açısından bir sorun olmazsa, bakanlık da bu konuda olumlu. Sivil toplum örgütleri ile de daha önce yaptığımız toplantıda bir kampanya başlattığımızı söylemiştik. Yapmış olduğumuz bu kampanyayı, belki depremin etkilerinden dolayı güçlü bir şekilde duyuramamıştık. Şimdi burada bu kampanyamızı ve hesap numaralarımızı tekrar dağıtmak suretiyle öğrencilerimizin harç sorununu inşallah el birliği ile çözeceğiz."

İLK BAĞIŞ REKTÖRDEN

Öğrencilere destek olmak için herkesten yardım beklediklerini vurgulayan Rektör Prof.Dr. Battal, şöyle devam etti:

"Bu kampanyayı daha etkin hale getirmek için ilk bağışı 1000 TL olarak ben yaptım. Yine sivil toplum örgütü temsilcileri ile birlikte gelen Kent Konseyi Başkanı Necdet Takva Bey de 1000 TL destek olacağını söylemişti. Bundan sonra, çocuklarımızın harçları ile ilgili duyarlı olan bütün vatandaşlarımızın açmış olduğumuz hesaplara yatıracağı paraları biz öğrencilerimizin harç paraları olarak değerlendireceğiz. Oluşturacağımız bir komisyon eşliğinde, bu parayı harç ücreti olarak tahsis edeceğimizi buradan duyurmak istiyorum. Bu gerçekten çok önemli. Uzun zamandan beri şunu gördük. Vatandaşlarımız, basın mensuplarımız ve değişik kesimden insanlar çocuklarımızın harç ücretleri ile ilgilendiklerini gördük. Bu kampanyaya çocuklarımızın harç problemlerini çözmek için katkı vermeyi ve eğer fazla toplanırsa çocuklarımıza burs olarak geri vermeyi düşünüyoruz."

BİRÇOK KİRACI ÖĞRENCİ ARTAN KİRALARDAN DERTLİ

Öğrencilerin kendilerinden istediği diğer yardım konusunun barınma sorunu olduğunu belirten Prof.Dr. Battal, şöyle devam etti:

"Çocuklarımızın bir bölümü il merkezinde evlerde kalıyorlar. Depremden önce tuttukları evlerde kalıyor. Fakat depremden dolayı döndüklerinde birçok vatandaşımız bu çocukları çıkarma yönünde bazı iradeler ortaya koydu. Bazı hemşehrilerimiz ise kirayı yükseltme yoluna gitmişler. Bu hususta da bütün vatandaşlarımızdan anlayış bekliyoruz."



MÇ(FE/İD)