Tokat Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Duman, beraberinde İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muhlis Yeşilyurt, Sağlık İl Müdürü Sadettin Yazı ve Milli Eğitim İl Müdürü Levent Yazıcı ile birlikte, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Van depreminin ardından kente gelen ve İl Özel İdaresi Misafirhanesi'ne yerleştirilen 91 depremzedeyi ziyaret etti. Ziyarette depremzedelerin sorunlarını dinleyen il müdürleri, kadınların da Dünya Kadınlar Günü'nü kutlayıp, karanfil verdi.

Van'ın Erciş İlçesi'nde depreme yakalanan ve daha sonra 6 çocuklarıyla birlikte 4 aydır misafirhanede yaşamlarını sürdüren Fatma ve Mehmet İngeç çifti, en çok memleketlerini özlediklerini söyledi. Depreme evde yakalandığını söyleyen 31 yaşındaki Fatma İngeç, "Depremde bir çocuğum beşikteydi. Diğer ikisi ise yanımdaydı. 2 çocuğumu dışarı çıkardım. Sonra sallana sallana beşikteki çocuğumun yanına gittim. Daha sonra çocuklarımla birlikte dışarı çıktım. Her taraf toz duman içerisindeydi, herkes ağlıyordu" dedi. Fatma İngeç, memleketi Van'a dönmek istediğini söyledi.

39 yaşındaki Mehmet İngeç ise konutların yapılması ile birlikte tekrar memleketlerine döneceklerini söyleyerek, "Burası da memleketimiz sayılır. Tokat halkı sağ olsun hepsi çok iyi, çok sıcak kanlı. Hepsi bize çok iyi bakıyor. Ama yakınlarımız Van'da kaldı. Memleketimizi çok özledik" diye konuştu.



MT(EA/SS)