Van'da 23 Ekim 2011'de meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen Erciş İlçesi'nde yaralar sarılırken, kadınların deprem psikolojisinden kurtulmaları için de çeşitli sosyal etkinlikler yapılıyor. Erciş Kaymakamlığı ve Kızılay da bu kapsamda Kışla Mahallesi'ndeki Umut Konteyner Kent'te yöresel yemek yarışması düzenledi. 58 kadının katıldığı yemek yarışması sosyal etkinlik çadırında gerçekleştirildi. Konteynerlerde yaşam mücadelesi veren depremzede kadınlar, büyük bir titizlikle hazırladıkları çeşit çeşit yemekleri jürinin beğenisine sundu.

Yarışma sonucunda 'Ekşili' adlı yemekle birinciliği Vildan Kalkan, ikinciliği 'Keledoş' adlı yemeğiyle Arzu Şahin, üçüncülüğü ise 'Ayranaşı' yemeğiyle Fatma Ergül kazandı. Yarışmada birinciye tam, ikinciye yarım, üçüncüye ise çeyrek altın hediye edilirken, diğer yarışmacılara da çeşitli hediyeler verildi.

Erciş Kaymakamı Ramazan Fani, bu tür etkinlikleri düzenlemeye devam edeceklerini belirterek, bu yarışmanın çok anlamlı olduğunu söyledi. Kaymakam Fani, "Çünkü burada yarışan hanımlar yemeklerini 21 metrekare konteyner içinde bulunan çok küçük mutfakta yaptılar. Çok zor şartlar altında yapılan bu yemekler ve yarışmaya katılan tüm hanımlar gönlümüzün birincileridir" dedi.



KA(OB/CK)