Depremlerde evleri yıkılan veya hasar gödüğü için Mevlana Evleri'ne yerleşen depremzede kadınlar, 'okuma-yazma' öğrenmenin sevincini yaşıyor. Kızılay tarafından kurulan çadır sınıflarda 'okuma-yazma' kursuna başlayan depremzede kadınların, küçük yaştaki kız çoçuklarıyla aynı sırayı paylaşmaları dikkat çekti. Bu arada kız çocuklarının okuma- yazma konusunda annelerine yardım ettikleri gözlenirken, kız ile annelerinin öğrenme dayanışması ise ilginç görüntüler oluşturuyor. Şu anda 18 ile 60 yaş arası 53 kadın, çadır sınıfta yapılan okuma- yazma kursuna katılırken, bazı kız çocukları da anneleriyle birlikte kursa devam ediyor.

DEPREM KOCA İNADINI KIRDI

Deprem sonrası zor günler geçirdiklerini ve halen çok zor şartlarda yaşamlarını sürdürdüklerini belirten kadınlar şunları anlattı:

"Çoğumuzun evi ya yıkıldı ya da hasar gördü. Kızılay Mevlana evlerine yerleştik. Deprem psikolojisini henüz üzerimizden atamadık. Mevlana Evleri'nde yatarken bile en ufak artçı depremde kendimizi dışarıya atıyoruz. Daha da büyük bir korku ve panik yaşıyoruz. Ancak depremin en büyük faydası ise okuma-yazma kursuna başlamamız oldu. Depremden önce okuma- yazma kursuna gitmemize kocalarımız, 'bu yaştan sonra okuma- yazma öğrenseniz ne olacak' diyerek karşı çıkıyordu. Deprem onların da bu konuda yumuşamasını sağladı. Ayrıca akşama kadar çadırda yapacak bişey yok. Birbirimizin yüzüne bakmak yerine bizi kursa gönderiyorlar."

Bir ay önce okuma- yazma kursuna başlayan depremzede kadınlar, eğitim süresinin 3 ay olmasını da istiyor. Günde 4 saat kursa giden kadınlar, verilen ödevleri de kaldıkları Mevlana Evleri'nde okula giden kızlarından destek alarak yaptıklarını belirtti.



FK,OB (FE/COŞ)