Van’da 23 Ekim 2011 tarihinde meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki depremde iki binanın enkazı altında kalan, ancak şans eseri yara almadan kurtulan 14 yaşındaki Özel İstikbal Koleji öğrencisi Halil Kara, bu yılki Seviye Belirleme Sınavı’nda 500 tam puan aldı. Depremin psikolojik sıkıntılarını ailesinin ve arkadaşlarının yardımıyla kısa sürede aştığını ifade eden Kara, kendisine destek olan herkese teşekkür etti.

Türkiye birincileri arasında yer alan Halil’in başarısı ile gurur duyduklarını dile getiren ve Erciyes Üniversitesi’nde yüksek lisans yapan ağabeyi 28 yaşındaki Ali Kara ise depremin ardından Kayseri’ye gelen aileler arasında yer aldıklarını belirterek, “Kardeşim dershaneden eve gelirken depreme yakalanmış. Sokaktan geçerken yıkılan iki binanın arasında kalmış. Ama şans eseri depremi yara almadan atlattı. Çok korkmuştu. Günlerce o korkuyu yaşadı ama kısa zamanda bu korkuyu atlattı" dedi.

ASAYİŞ ŞUBE MÜDÜRÜNÜN SBS GURURU

Bu yılkı SBS’de 500 tam puan alan öğrenciler arasında Kayseri Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürü Sefa Sarıkaya’nın kızı olan, TOKİ Levent Çetinkaya İlköğretim Okulu öğrencisi Beyza Sarıkaya da yeraldı. İşi gereği kızıyla pek ilgilenemediğini itiraf eden Sarıkaya, “Kızıma bize bu gururu yaşattığı için teşekkür ediyorum” diye konuştu.

 

CZ (OE/AAA)