İştar Kadın Danışmanlık Merkezi, depremzede çocukların yeni çevreleri ve yaşıtlarıyla kaynaşmalarını sağlamak ve sanatla iyileştirme çalışması kapsamında 2 Şubat'ta resim atölyesinde 'Çocuğun Dünyası' adlı etkinliği başlattı. 6 Nisan'a kadar süren etkinlikte Çocuk Gelişimi Uzmanı Derya Oranlı ve Ressam Ahmet Karabulak eşliğinde depremzede çocuklar Mersinli yaşıtlarıyla resimler yaptı. Depremzede çocuklar, yaklaşık 2 aylık süreçte yüzlerce resim yaparak, iç dünyalarını yansıtan çizgilerle kendilerini ifade etti.

Projeyi değerlendiren İştar Kadın Danışmanlık Merkezi Yöneticisi Roza Yaruk, resim çizmenin travma etkisinin iyileştirilmesinin bir parçası olarak kullanıldığını belirterek, şöyle dedi:

"Depremzede çocuklar, ilk haftalarda ağlayan güneş, yıkılmış binalar çiziyordu. Koyu ve karamsar tonda renkleri kullanıyordu. İlerleyen haftalarda canlı renklerle gülen güneş, doğa resimleri ve portre çalışmaları karşımıza çıktı. Çocukların çekingen, içe kapanık ve korkulu halleri resim sayesinde yerini rahatlığa, gülümsemeye bıraktı." 

Etkinlik sonunda çocukların yaptığı resimler, merkez bahçesinde sergilendi. Akdeniz Belediyesi Başkan Yardımcısı Makbule Kaplan, Belediye Meclis Üyesi Çiğdem Göksoy ve Ressam Ahmet Karabulak ile depremzede ailelerin katıldığı sergide çocuklar neşe içinde yaptıkları resimleri büyüklerine göstermenin mutluluğunu yaşadı.



ME(AŞ/OA/İD)