Sünnet şölenine, Vali Yardımcısı Turan Eren, Kepez Belediye Başkanı AK Parti'li Hakan Tütüncü, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Cemal Öcal, İl Sağlık Müdürü Adem Bilgin, sünnet ettirilen çocuklar ve aileleri katıldı. Şölenin açılış konuşmasını yapan Başkan Hakan Tütüncü, belediyelerin birçok hayırsever kuruluş gibi çalıştığına dikkat çekerek, "Deprem yaralarını sarmak demek, sadece onların konaklamalarını sağlamak değildir. Bu çerçevede sosyal çalışmalar da yapmak gerekli. Depremzede ailelerden çocuklarının sünneti konusunda bir talep geldi ve biz de bunu yerine getirdik. Sünnet şölenine destek veren Antalya Yetim ve Muhtaç Çocuklara Yardım Vakfı (AYÇOV) ve değerli yöneticilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Vali Yardımcısı Turan Eren ise Türkiye'nin her gün depremlerle sarsılan dünyanın hassas ülkelerinden biri olduğunu belirterek, şöyle dedi:

"Bugüne kadar çok sayıda depremi ve onun acılarını yaşadık. Son olarak Van'a insani yardım için seferber olduk. Antalya'ya 20 binin üzerinde Vanlı depremzede geldi. Depremin kışa rastlaması ve ağır geçmesi nedeniyle insanlarımız Antalya'ya sığınmak zorunda kaldı. Onların sadece konuklamalarını değil, rehabilitasyon, eğitim gibi ihtiyaçlarını da karşıladık. Bu anlamda Antalya, Türkiye'nin örnek çalışma yapan illeri arasında yer aldı. Burada çok önemli bir konuyu da dile getirmek istiyorum. Van depreminin ardından dostluk, barış ve kardeşlik olgularımızın ne kadar güçlü olduğunu gördük. Bu ülkede insanlarımız bin yıldır kardeşçe yaşıyor. Bu ülkeyi korumak için birbirimize sarılmalıyız. Hoş olmayan bu türlü felaketler birbirimizi daha iyi tanımaya ve görmeye vesile oluyor. Korkutelili bir vatandaşımız Vanlı bir depremzedeye böbreğini verdi. Kardeşlik görevini böyle yerine getirdi. İşte bizim aramızdaki bağ bu kadar güçlü."

Konuşmaların ardından illüzyon gösterisi ve çocuklar arasında yarışma yapıldı. Türk halk müziği sanatçısı Nihat Akçaer de konser verdi. Sünnet edilenler arasında yer alan bir çocuk ise rap tarzında bir şarkı seslendirdi.



SE(HA/CK)