13 Mart 1992 meydana gelen Erzincan depreminin 20’nci yılında 'deprem' konulu panele katılan deprem profesörü Şener Üşümezsoy, yanında AKUT Başkanı Dr. Feridun Çelikmen ile birlikte Erzincan’a 150 kilometre uzaklıktaki doğa harikası görünümü ile yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Kemaliye İlçesi'ne gitti. 30 yıldır sporla uğraşan ve bu yönü ile de tanınan Prof.Dr. Şener Üşümezsoy, Taşyolu gezdi ve Fırat Nehri kenarında bulunan dünyanın ikinci büyük kanyonu olarak ün salan Karanlık Kanyon'da 50 metre yükseklikteki demir basamaklardan oluşan parkurda tırmanış yaptı. Soyunan Prof. Dr. Üşümezsoy eksi 5 dereceye kadar düşen soğuk havaya aldırış etmeden spor yaptı.

Kemaliye ilçesinin Hisarkule mevkiinde bulunan 'Zincirlikaya' olarak anılan bölgeye karlar içerisinde ve çıplak halde yürüyen Prof. Dr. Üşümezsoy, burada kayayı tutan zincir üzerinde barfiks çekti. Dağ keçileri ile ünlü ilçedeki Yeşilyamaç mevkiinde de keçilerin kardaki izlerini takip eden Prof.Dr. Üşümezsoy, yaklaşık 1.5 saat boyunca çıplak halde spor yaptı.

Kemaliye'de fırına girerek yöresel ekmek yapımını izleyen Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, “Kemaliye, doğa sporları açısından dünyada az örnekleri olan saklı bir cennet. Fırat Nehri'nin aktığı Karanlık Kanyon, çok ilginç geldi bana. Kanyonu görünce kış şartlarına rağmen o kadar bir sıcaklık ve enerji hissettim. Çıplak olarak Kemaliye’deki bu doğayı yaşamak istedim. Herkesi de buraya davet ediyorum“ diye konuştu.


RD(KS/AAA)(FOTOĞRAF)