Karlıova'da dün Richter ölçeğine göre 4.3 büyüklüğündeki deprem ardından, daha önceki depremlerde hasar gören ve binasında çatlaklar bulunan YİBO'daki 308 öğrencincinin okuldan olmasına yolaçtı. Deprem sonrası YİBO binasına gelen veliler, çocuklarını okul bahçesinde yakılan ateş başında ısınırken buldu. Veliler, çocuklarını bir daha okula göndermeyeceklerini belirterek eve götürdü. Bu nedenle öğretmenler, bugün YİBO'da sınıfların boş olması nedeniyle günü dışarda geçirdi. Kaşıkçı Köyü Muhtarı Nail Kalkan, çocuğunu artık okula göndermeyeceğini belirterek, şöyle dedi:

"Bu şartlarda çocuğumu artık bu okula göndermeyeceğim. Çocuğum önlük yerine kefen giyiyor. Daha önce yetkililerle yaptığımız görüşmeler hep cevapsız kaldı. Buraya gelen deprem araştırmacılarının söylediğine göre buradaki okulumuz deprem fay hattının tam üzerinde bulunuyor. Bu okulumuz daha önce yaşanan depremlerden dolayı büyük hasar görmüş. Fakat yetkililerin her hangi bir önlem almadığını gördük. Biz yine çocucuğumuz okulundan olmasın, okusun dedik, fakat görüyoruz ki çocuğumuz göz göre göre okul yerine mezara gidiyor."

Bingöl depreminde Çeltiksuyu YİBO binasının yıkılması sonucu onlarca öğrenci ve öğretmenin hayatını kaybettiğini hatırlatan Muhtar Kalkan, "Bingöl depreminde yıkılan Çeltiksuyu YİBO'da onlarca öğrenci ve öğretmen hayatını kaybetti. Yetkililere seslenmek istiyoruz artık bu öğrencilerimiz böyle çürük okullarda ölümle baş başa bırakılmasın. Biz çocuklarımızı okutmak istiyoruz, öldürmek değil. İlçemiz deprem bölgesinde olduğu için her an büyük depremler yaşanacak diye çok korkuyoruz. Artık bir devlet yetkilisinin kalkıp da çocuklarımıza ve bize bir taahhüt vermesini bekliyoruz. Yoksa artık çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz" diye konuştu.

Okulun özellikle pansiyon bölümündeki büyük çatlaklıklar ve sıva patlamaları ile duvardaki çatlaklar dikkat çekiyor. YİBO'da öğrenci bulunmaması üzerine öğretmenler de boş okulda bekliyor.



SB(GG/İD)