Kuşadası Belediyesi deposunda, düşmemesi için iplerle bağlanmış bronz Atatürk heykeli ortalığı karıştırdı. Atatürk'ün, heykeltıraş Tülin Atalay tarafından, kasketli, otururken tasvir edildiği heykel, yerel 'Güncel Gazetesi'nde  "Atatürk Depoya Atıldı" başlığıyla haber yapıldı. Haberde, heykelin neden depoda tutulduğu, 300 bin TL ödendiğinin doğru olup- olmadığı, alımında ihale açılıp- açılmadığı, açıldıysa ihale ilanının nerede yayımlandığı, alımına kimin karar verdiği sorularına cevap arandı. Kaymakamlık konuyla ilgili soruşturma başlatıp, belediyeden Atatürk heykeliyle ilgili açıklama istedi.

Konu, Kuşadası Belediye Meclisi'nin Mart ayı olağan toplantısında Gazi Beğendi Tepesi'ne yapılacak düzenlemeyle ilgili görüşmeler sırasında da gündeme geldi. CHP'li Belediye Meclis üyesi Murat Saraç, heykelin Gazi Beğendi Tepesi'ne yapılacak parka yerleştirileceğini söyledi. Heykelin ihale açılmadan alındığını öne süren AK Parti Belediye Meclis Üyesi Behçet Alp ise, şöyle konuştu:

"Henüz projesi bile hazırlanmayan park için heykel alınması mantıksız. Bu heykelin en az 7 aydır depoda olduğunu öğrendik. Proje henüz çizilmemişken, nasıl bir düzenleme yapılacağı belli değilken bu heykel neden alındı? Neden depoda kaderine terkedildi? Bu heykel belediyemize kaç liraya mal oldu? Kimlerden teklif alındı? Neden kamuoyuna duyurulmadı? Heykelin doğrudan alım yöntemiyle temin edilmesini gerektirecek koşullar da yok. Ülkede Atatürk heykeli yapan onlarca usta heykeltıraş varken bu heykeltıraşa neden direkt sipariş verilmiş?"

Kuşadası Belediye Başkanı Esat Altungün de, Gazi Beğendi Tepesi'ne yapılacak proje ile ilgili önümüzdeki günlerde bir sunum yapacaklarını, heykelin nerede değerlendirileceğinin de o zaman görüleceğini söyledi. 



LS(AÖ/İD)


FOTOĞRAF