Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın çevrenin korunması ve geliştirilmesi konusunda başarılı çalışmalar ve uygulamalar yürüten kurum ve kuruluşlara yönelik düzenlenen 'Türkiye'nin en temiz kenti' kategorisindeki nüfusu 50 bin ile 750 bin arasında olan belediyelerde yarışmanın birincisi Denizli oldu. İkinci Bolu, üçüncü ise Kütahya seçildi.

Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, kentin birinciliğini Çatalçeşme Oda Tiyatrosu’nda düzenlenen Dünya Çevre Günü’ndeki törende kutladı. Dünya Çevre Günü etkinlikleri çerçevesinde, Denizli Belediyesi Park Bahçeler Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, eğitim kurumları, çevreyle ilgili faaliyet gösteren vakıf, dernek ve çeşitli kuruluşlarca stantlar açıldı. Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan da stantları gezdi. Zolan, belediyenin standında vatandaşlara fesleğen dağıttı.

Zolan, törende yaptığı konuşmada Denizli’nin 2 gün önce düzenlenen yarışmada Türkiye’nin En Temiz Kenti seçildiğini söyledi. Vali Abdülkadir Demir ve Şehircilik İl Müdürü İbrahim Özsoy ile İstanbul’a giderek ödülü alacaklarını kaydeden Zolan, "Dün Denizlimizin en temiz kent yarışmasında Türkiye’mizde birinci oldu. Bizim için onurlu ve mutluluk verici bir durumdur. Tüm Türkiyemiz ve dünyamız Denizlimiz kadar temiz olmalıdır. Denizli Belediyesi atık su arıtmasıyla birçok ile örnektir. Arıtılan suda balık yaşıyor ve 1. sınıf tarımsal sulama suyu olarak kullanılıyor. Belediye bugün çöpten elektrik üretiyor. Çöplerimizi evimizde ayrıştırılmış şekilde topluyoruz. Yeşil alanda Avrupa standartlarının üzerindeyiz. Pil ve atık yağların toplanması konusunda da çok iyiyiz. En temiz suyu musluklarımızdan akar duruma getirdik. Çevreye yönelik 28 farklı kriterlerin değerlendirilmesi sonucunda birinci olduk" diye konuştu.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir ise valilik olarak çevre gününü önemsediklerini belirtti. Demir, "Her şeyin telafisi vardır. Ancak katledilen doğanın geriye dönüşümü neredeyse imkansızdır. Bu dönüşüm dünyanın en zor işidir. Bu nedenle bizim için çevreye yönelik her çalışma ve etkinlik önemlidir. Çevre, bize atalarımızdan miras değil çocuklarımızdan aldığımız bir emanettir. Denizli merkezdeki çevre konusunda böyle güzel çalışmaları ilçelere ve genele yaymak için çalışıyoruz" dedi.

Etkinlikte Saime Aslan Anaokulu öğrencileri, atık poşetlerden yapılan balık kıyafetleriyle çevre duyarlılığını anlatan piyes sundu.