Denizli'ye 14 Mart'ta, Tıp Bayramı kutlamaları kapsamında gelecek olan Türk Tabipler Birliği Başkanı Eriş Bilaloğlu'nun doktorlarla bir araya gelmesi için Denizli Tabip Odası, Denizli Devlet ve Denizli Servergazi Devlet Hastaneleri'nde toplantı yapmaya karar verdi ve İl Sağlık Müdürlüğü'nden yazılı başvuruyla salon istedi. Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş imzasıyla verilen yanıtta, 14 Mart'ta hastanelerin salonlarında Tıp Haftası nedeniyle etkinlikler yapılacağından, salon tahsisi talebinin reddedildiği belirtildi.

"TERÖRİST DEĞİLİZ"

İl Sağlık Müdürlüğü'nün olumsuz yanıtıyla şoke olduklarını dile getiren Denizli Tabip Odası Başkanı Ersin Çağırgan, karara sert tepki gösterdi. Türk Tabipler Birliği'nin sağlık camiasının en önemli kurumu olduğunu ifade eden Çağırgan, "Sağlık camiasının en önemli kurumunun Başkanı Denizli'ye geliyor ve meslektaşlarıyla bir araya gelmek istiyor. Ancak komik gerekçelerle en fazla bir saat süreyle salon verilmiyor. Bunun açıklaması olamaz. Biz terörist değiliz, sağlıkçıyız. Bunu idrak edemeyenlere konuyu bir kez daha vurgulamak istiyorum. O salonlar bazı sendikalarca istenilen zamanda kullanılabiliyor. Ancak bize gelince nedense tüm kapılar kapanıyor. Hem sağlık çalışanlarının hem de vatandaşların hakkını aramak suç mu? İl Sağlık Müdürü'nün bu tutumunu kınıyoruz" dedi.

"SALONLAR DOLU"

Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş ise, kararın altında farklı bir neden aranmaması gerektiğini, izin talebinin geri çevrilmesinin tek nedeninin, kurumların o gün etkinlik yapacak olması nedeniyle salonların dolu olmasından kaynaklandığını kaydetti.