Renault'un Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili olan Fluence ZE'nin 'Beyaz Cennet' Pamukkale'deki tanıtım toplantısı için Denizli'ye gelen ulusal basın temsilcilerine Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Pamukkale Antik Havuz'da akşam yemeği verdi. Demir’in yanı sıra Belediye Başkanı Osman Zolan, PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, İl Genel Meclisi Başkanı Hüseyin Gürlesin, Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar’ın da katıldığı yemek, UNESCO tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ödülü verilen Çamelili Hayri Dev’in mini konseriyle başladı. Yaşlı ve rahatsız olduğu için üç yöresel türkü çalıp seslendiren Hayri Dev’in ardından Denizli Belediyesi Halk Oyunları ekibi zeybek gösterisi yaptı.

Ulusal basının temsilcilerine Denizli sanayisi hakkında bilgi veren Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Denizli’nin ihracatının 3 milyar doları aştığını belirterek, kentin tekstilin yanı sıra kablo, haddecilik, mermer sektöründe de önemli atılımlar yaptığını söyledi. Vali Abdülkadir Demir ise Denizli’nin girişimci modeli deneyiminin diğer illerle de paylaşılması gerektiğini belirtti. Vali Demir, "Denizli’de ihracatı sadece büyük firmalar yapmıyor. Herhangi bir şey üreten kişi hemen onu nasıl ihraç edeceğinin yollarını arıyor. Çameli’de alabalık üreten orta ölçekli bir işletme bile ürettiği balığı Norveç’e ihraç ediyor. Denizli önemli jeotermal kaynaklara sahip. Bu kaynakların değerlendirilmesinde biraz geç kalınmış. Türkiye’nin en büyük jeotermal elektrik santrali Denizli’ye yapılıyor. Bu kaynağı seracılıkta da aktif olarak kullanmak istiyoruz" dedi.

HEDEF SAĞLIK TURİZMİNDE JEOTERMAL

Pamukkale’nin Denizli’nin en büyük tanıtım fırsatı olduğunu, jeotermal kaynağı sağlık turizminde de etkin hale getirmeyi amaçladıklarını belirten Demir, bu amaçla Karahayıt’ta kentsel dönüşüm planını hayata geçirmeye başladıklarını vurguladı. Demir, antik kent zengini Denizli’de Pamukkale’nin de içinde bulunduğu Antik Hierapolis Kenti'nde 55 yıldan bu yana İtalyanlar tarafından yürütülen kazı çalışmalarının iç açıcı olmadığını belirtti. Demir, kazının Pamukkale Üniversitesi tarafından yapılması için gerekli girişimlerde bulunduklarını açıkladı.

Konuşmaların ardından Denizli Belediye Konservatuarı sanatçısı Yeşim Dağlı, Denizli’nin sevilen türkülerini seslendirdi. Hareketli türküler davetlileri neşelendirirken, Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, sahneye çıkarak Tavas Zeybeği oynadı. Keçeci, iş dünyasında olduğu kadar halk oyunlarında da yetenekli olduğunu sahnede gösterdi. Keçeci’nin ardından aralarında Renault Mais Genel Müdürü İbrahim Aybar’ın da bulunduğu davetliler piste çıkarak oynadı. Yemek, traverten seyir teraslarında içilen çayla sona erdi.



ONB(İÖ/CK)