Kaza, Gazi Bulvarı’ndaki Özel İdare İşhanı önünde bugün öğlen saatlerinde meydana geldi. Halil Levent Somalı yönetimindeki 34 UU 4319 plakalı otomobille, önünde giden ve fren yapan Osman Tekçe’nin kullandığı 20 B 7131 plakalı otomobile büyük bir gürültüyle arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Tekçe yönetimindeki otomobil yolun karşısına geçmek için kaldırımda bekleyen yayaların arasına daldı.

Bu sırada öndeki iki otomobilin kaza yaptığını fark etmeyen Ramazan Bayramoğlu yönetimindeki 20 AHJ 17 plakalı otomobil ve sürücüsü henüz belirlenemeyen 35 AP 1489 plakalı otomobil de iki araca hızla çarptı.

Ortalığın savaş alanına döndüğü kazayı görenler sağlık ve polis ekiplerine haber verdi. Olay yerine sevk edilen çok sayıda sağlık görevlisi, yaralanan yayalar Hayati Taşbaş (39), eşi Yeliz Taşbaş (34), Ahmet Kumaşsız ile otomobillerdeki Ramazan Bayramoğlu, Osman Tekçe ve Halil Levent Somalı’yı ambulanslarla Denizli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan yaralılardan Taşbaş çiftinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Kazanın ardından bir süre araç trafiğine kapanan yol, metal yığınına dönen otomobillerin çekilip, belediye ekiplerinin temizlik çalışması yapmasının ardından açıldı.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.



FI(İÖ/AAA)