Denizli Emek ve Demokrasi Platformu'nun düzenlediği protesto yürüyüşü Candoğan Parkı önünden başladı. Yaklaşık 200 kişi ellerinde 'AKP Yoksulluk ve Zülüm Demektir', 'Zam, Zam, Zam= AKP', 'Savaşa hayır' yazılı pankartları taşıyıp, 'Zam zulüm işkence işte AKP', 'Zafer direnen emekçinin olacak', 'Savaşa hayır barış hemen şimdi' sloganları atarak Bayramyeri Meydanı'na kadar yürüdü. Bayramyeri Meydanı'nda basın açıklaması yapan Denizli Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Yusuf Yurdakul, Hükümetin yaptığı zamları eleştirdi. Ocak ayından bu yana yapılan zamlarla hayatın yüzde 35 pahalılaştığını söyleyen Yurdakul şöyle dedi:

"AKP iktidarının ocak ve şubat aylarında yaptığı elektrik, doğalgaz ve benzin zamlarına eklenen yeni zamlarla emekçi, çalışan belini doğrultamaz hale geldi. Halkımız bu kışı nasıl geçireceğini düşünüyor. AK Parti bir yandan zamlarla halkı perişan ederken, öte yandan Suriye'ye yönelik emperyalist müdahalenin taşeronluğuna soyunup, Suriye için demokrasi nutukları çekiyor. Suriye ile dün dost fotoğrafları çektirenler, şimdi türlü tezgahlarla ülkeyi savaşa sokuyor. Türkiye'yi emperyalist müdahalenin maşası değil, barışın ve kardeşliğin savunucusu haline getirmek hepimizin görevidir."

Grup basın açıklamasının ardından dağıldı.

ÖDP'DEN İMZA KAMPANYASI

Özgürlük ve Demokrasi Partisi (ÖDP) Denizli İl Yönetimi de, zamları protesto etmek için imza kampanyası başlattı. Candoğan Parkı önünde kurulan stantta zamları protesto etmek için Denizli halkından imzalarıyla destek istediklerini söyleyen ÖDP İl Başkanı Orhun Çoban, "Emperyalizme göbekten bağlı hükümet, 20 milyar liraya yaklaşan savaş yatırımlarıyla oluşan cari açığı kapatmak adına doğalgaz ve elektrik başta olmak üzere halkın temel ihtiyaçlarına büyük zamlar yapmıştır. Biz savaşa da savaşçı politikaların neden olduğu bu zamlara da hayır diyoruz." diye konuştu.



ONB(AÖ/COŞ)