AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki’nin pratisyen doktor eşi Nur Örki, Sağlık Bakanlığı’nda 11 Ağustos 2011 tarihinde yapılan kura çekimine katıldı. Dr. Örki, kurada memleketi Denizli’yi çekti. Nur Örki’nin ataması Buldan Devlet Hastanesi’ne yapıldı. Nur Örki burada göreve başlamadan, Valilik oluruyla geçici olarak, Denizli Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Kanser Erken Tanı Merkezi’ne atandı. Ancak kamuoyu tepkisi nedeniyle Vali Abdülkadir Demir bu geçici atamayı iptal ederek, Nur Örki’nin Buldan’daki görevine dönmesini istedi. Nur Örki, sağlık sorunları nedeniyle üç ay rapor aldı. Görevine döner dönmez de ataması geçen ay Halk Sağlığı İl Müdürlüğü bünyesindeki Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şubesi’ne yapıldı. Nur Örki, kısa süre sonra da bu şubenin müdürü oldu.

'TAM BİR SKANDAL'

AK Parti İl Başkanı Örki’nin pretisyen doktor eşinin 8 aylık devlet memuru olmasına rağmen hızla zirveye tırmanmasının skandal olduğunu ileri süren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven tepkisini şöyle dile getirdi:

"Demokrasiyi kurallara uyma rejimi değil de kuralına uydurma rejimi olarak gören AKP'nin yandaşlarını koruma, kollama ve kayırma sistemi de tam bir cinliğe dönüştü. Ayıptır, günahtır. Yıllarca devlet kadrolarında çalışan bunca doktor varken, sekiz aylık devlet memurunu AK Parti İl Başkanı’nın eşi diye şube müdürü yaptılar. Yaptığımız araştırmada, AK Parti İl Başkanı Örki’nin eşinin tayini için Sağlık Bakanlığı da seferber olmuş. Bakanlık müsteşarı da devreye girmiş. Vali bey de bakanlığın talimatını uygulamak zorunda kalmış. Gerçek demokrasinin işlediği ülkelerde böyle bir skandal ortalığı ayağa kaldırır. Sorumlular istifa eder. Ancak bizim ülkede sorumlular koltuklarında rahat bir şekilde oturur. Avni Örki de koltuğunda rahat oturmak için yeniden il başkanlığına aday olur ve eşi de müdürlük koltuğuna kurulur. Halkın gözünün içine baka baka, diğer doktorlarla alay edercesine AKP İl Başkanı’nın eşinin şube müdürü yapılması tam bir rezalettir. Üstelik Aile Sağlığı Merkezlerinin Nur Örki’nin müdürlüğünü yaptığı şubeye bağlanması da bu rezaletin KDV’sidir. Bu merkezlerde görev yapan çok sayıda devlet memuru, memuriyet hayatında bir yılını bile doldurmamış bir şube müdürünün emrine sokulmuştur. Devlet kurumları AKP’nin çftliği ya da arka bahçesi değildir. CHP olarak takipçisi olduğumuz bu olayı kınıyor, şiddetle protesto ediyoruz. Utanması gerekenleri de yaptıklarıyla birlikte halkımızın vicdanına bırakıyoruz."

İL SAĞLIK MÜDÜRÜ: 'NUR HANIM NİTELİKLİ BİRİ'

Denizli İl Sağlık Müdürü Dr. Erdoğan Taş, Nur Örki’nin şube müdürü olarak atanmasının siyasi polemik konusu yapılmaması gerektiğini savundu. Dr. Taş şunları söyledi:

"Kurumumuzda yeni bir yapılanmaya gidildi ve halk sağlığı il müdürlüğü açıldı. Bu müdürlük bünyesinde de yeni şubeler oluşturuldu. Dr. Nur Örki de, Bulaşıcı Olmayan Hastalıklar Şube Müdürlüğü’ne atanmıştır. Biz yıllara değil, niteliğe bakarız, Nur Hanım nitelikli birisi. Bize göre Nur Örki üstlendiği görevi de layıkıyla yapacaktır. Yeni yapılanma sürecinde bu işin üstesinden gelecektir."

FI(İÖ/COŞ)