Geçen çarşamba günü başlayan Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali, bugün yapılan sumo güreşi müsabakaları ile devam etti. Delikliçınar Meydanı'ndaki belediye binası önüne kurulan minderde 4 Japon sumo güreşçisi kıyasıya mücadele verdi. 25 ülkeden 450 sporcunun katıldığı festival kapsamında mindere çıkan sumo güreşçilerinin gösterisini yüzlerce kişi merakla izledi.

Hayatlarında ilk kez yakından sumo güreşi izleyen Denizlililer'in bazıları çok beğenirken, kimisi "İlginç bir spor", kimisi de "Çok açık giyinmişler, ayıp. Bu nasıl bir ata sporu" dedi. Bazı Denizliler ise, sumo güreşlerini çok beğendiklerini dile getirdi. Sumo güreşlerini Vali Abdülkadir Demir ile AK Parti'li Belediye Başkanı Osman Zolan'da izledi.

Güreşlerin ardından Slovakya'dan gelen ekip, ateşli silahlarla ve kılıçlarla gösteri sundu. Daha sonra ise Polonya, Litvanya, Estonya, Rusya ve Azerbaycanlı 10 strongman, 9 ton 500 kilogram ağırlığındaki TIR'ı Delikliçınar Meydanı'ndan Valilik binası önüne kadar yaklaşık 400 metre çekti.

ISSIZ ADAM DA KATILDI

Issız Adam filmiyle ünlenen sinema oyuncusu Cemal Hünal da, gösterilerden sonra değişik ülkelerden gelen atlılar da birlikte halkı selamladı. Oyuncu, ilginç kıyafetleriyle bindiği atıyla büyük ilgi gördü. Hayranları Cemal Hünal'a büyük ilgi gösterdi. Uluslararası Medeniyetler İttifakı Geleneksel Sporlar Festivali pazar günü sona erecek.