Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın dört yıl koruma müdürlüğünü yaptıktan sonra Denizli İl Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Zeki Bulut, incelemeleri sonunda kentin 1’inci sorununun trafik olduğunu, onu hırsızlık ve narkotik olayların izlediğinin ortaya çıktığını anlattı. Geçtiğimiz günlerde Karşıyaka Mahallesi’ndeki uyuşturucu satıcılarına yapılan operasyonlarla ilgili bilgiler veren Bulut şunları söyledi:

“Karşıyaka Mahallesi’nde torbacı olarak tabir edilen uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon sonrasında gözaltına alınan 72 kişiden 58’i tutuklandı. Uyuşturucu satıcılarının kökünü kazıyacağız. Suça teşvik edilebilecek ve itilebilecek bölgelerde bulunan çocuklar ve gençlerle ilgili çalışmalar başlattık, 300 kişi belirledik. Bu konuda Pamukkale Üniversitesi Rektörü Hüseyin Bağcı ile görüşmelerimiz oldu ve bize her konuda destek olacaklarını belirtti. Sokaklarda 'balici' diye tabir edilen yaklaşık 88 çocuk tespit edildi. Bu çocukların her biri kendim de dahil, bir polis memuru arkadaşımıza zimmetlenecek. Aileleriyle temasa geçilecek, okul durumları kontrol edilecek. Çocuklarımızın hem kullandıkları maddeden kurtulması hem de sosyal hayatta doğru yerlerde bulunmasına dair çalışmalar yapmaktayız. Uzun soluklu bir futbol turnuvası düzenleyeceğiz. Oluşturulacak her takım bir şube müdürünün koordinatörlüğünde ve PAÜ’den bir spor hocasının eğitmenliğinde çalışacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören ve Hakan Şükür destek sözü verdi. Bir televizyon kanalı ana sponsor olacak. Çocuklarımızın maçlarından bölümler yayınlanacak.”

Kendisinin kolay ulaşılabilecek birisi olduğunu ifade eden Zeki Bulut, toplantıyı izleyenlere özel kartını dağıttı, iki telefonunun da 24 saat açık olduğunu söyledi.